Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimă oră! Informații despre bărbatul suspectat cu coronavirus de la Spitalul Matei Balș
Ultimă oră! Informații despre bărbatul suspectat cu coronavirus de la Spitalul Matei Balș

Ultimă oră! Informații despre bărbatul suspectat cu coronavirus de la Spitalul Matei Balș

Un bărbat din Bacău a fost adus la Institutul Matei Balș din București, suspectat că ar fi contactat virusul din China.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că un bărbat din Bacău prezintă simptome asemănătoare cu cele ale virusului din China. Acesta a fost adus de urgență la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din capitală.

„Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități. A sosit în țară în urmă cu 8 zile. Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.
Simptomatologica a fost redusă și neelocventă.
În cursul acestei seri pacientul va fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, evaluat și diagnosticat clinic și biologic.”, a anunțat ieri Ministerul.

Marți dimineață, medicii infecționiști au dat diagnosticul în acest caz.

„Nu este vorba despre infectie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacau la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” .

Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale.
Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate.
Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul in ambulatoriu.
Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.”, au transmis oficialii.