Deocamdată nu s-a confirmat oficial, dar se pare că acesta ar fi al 12-lea test cu rachete efectuat de Phenian în acest an, notează BBC. Proiectilele descoperite în Marea Japoniei ar fi fost lansate din provincia Pyongan de Sud, susțin surse din Seul.

La începutul lunii octombrie, Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă, care poate fi lansată de pe un submarin. Cel puțin în teorie, există temeri că ar fi o rachetă nucleară, ceea ce aruncă în aer echilibrul de forțe din regiune.

Paza de coastă a Japoniei a dat asigurări că proiectilele au aterizat în afara zonei economice exclusive a țării. Pe de altă parte, armata sud-coreeană anunță că va continua să monitorizeze și să urmărească viitoarele lansări de rachete ale „fraților” nord-coreeni.

Aceste teste cu rachete au rolul de a menține în impas negocierile pe tema arsenalului nuclear nord-coreean purtate de Phenian cu Washingtonul. La ultima întâlnire dintre Donald Trump și Kim Jon-un, liderul american a întrerupt discuțiile, anunțând că nu poate ajunge la nicio înțelegere cu omologul său.