Evenimentul Zilei > Politica > Ultima noapte cu Marian Munteanu. PNL caută candidatul 4 la Capitală
Ultima noapte cu Marian Munteanu. PNL caută candidatul 4 la Capitală

Ultima noapte cu Marian Munteanu. PNL caută candidatul 4 la Capitală

Scandal de proporții. Ieri noapte, conducerea PNL București nu a reușit să ajungă la o concluzie privind candidatul potrivit pentru Primăria Generală. Decizia o vor lua azi

Într-o evoluţie a evenimentelor fără precedent, liberalii par că se îndreaptă cu paşi repezi spre desemnarea candidatului cu numărul 4 la Primăria Capitalei. Tonul a fost dat de candidații PNL la primăriile de sector care nu vor să se afișeze în campanie cu Marian Munteanu.

Cel mai vocal dintre ei a fost candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, care a spus că va avea o campanie separată de cea a lui Munteanu. „L-am auzit, de exemplu, spunând că nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu ştiu sigur că a fost criminal.(…) Eu cred că Mişcarea legionară a fost integral o aiureală în dimensiunea ei politică”, a spus Raeţchi. La câteva ore şi Răzvan Mironescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, a declarat că îşi va face acţiunile de campanie electorală independent de Marian Munteanu, afirmând că, înainte de a ieşi în stradă, acesta trebuie să îşi clarifice programul pentru Bucureşti.

Quintus le-a cerut să renunțe

Lucrurile s-au precipitat seara, atunci când, potrivit unor surse, s-a luat în calcul retragerea sprijinului politic al lui Marian Munteanu în postura de candidat al PNL Bucureşti. Potrivit unor surse liberale, ceea ce i-a deranjat pe liderii PNL a fost şi refuzul lui Munteanu de a semna declaraţia de integritate pe care trebuie să o semneze toţi candidaţii liberalilor. Printre cei care au cerut desemnarea unui candidat propriu se numără şi Mircea Ionescu Quintus.

La închiderea ediţiei, surse liberale susţineau că Munteanu ar putea fi înlocuit fie cu Ciprian Ciucu, candidatul M10, fie cu Nicuşor Dan. Din PNL, posibile nume luate în calcul au fost Vasile Blaga sau Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti. Pe de altă parte, Teodor Atanasiu nici nu a vrut să audă de schimbarea din postura de candidat a lui Marian Munteanu, au mai precizat liberalii prezenţi la şedinţa de ieri seară. „Nu i-a cerut nimeni retragerea”, a spus Atanasiu. El a precizat că Munteanu s-a retras din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi şi-a cesionat acţiunile şi părţile sociale de la societăţile comerciale la care era asociat. Declaraţia sa a fost însoţită de o postare pe Facebook a lui Marian Munteanu, care anunţa acest lucru.

De asemenea, surse liberale au declarat că zilele trecute, Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti, a ameninţat că va demisiona din funcţie pentru că nu are niciun cuvânt de spus în cadrul organizaţiei, care este controlată tot de Teodor Atanasiu.

Cu toate acestea, alte voci din partid susţin că este prea târziu ca liberalii să schimbe pentru a patra oară candidatul la Primăria Capitalei. O decizie a fost amânată pentru azi, co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga urmând să susţină o conferinţă de presă în această seară, la ora 18.00.