Ultima întâlnire cu jurnalistul Ovidiu Drugă va fi la Capelă

Toți cei care au trudit alături de jurnalistul Ovidiu Drugă în redacția vreunei publicații sau i-au apreciat textele și doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face începând de astăzi, ora 15.30, la Capela Cimitirului Străulești II. Slujba de înmormântare va fi mâine, joi, 26 mai, ora 12.00.

S-a stins colegul nostru la doar 52 de ani

Dumneavostră, cititorii, îi parcurgeați textele articolelor în ziarul Evenimentul zilei, apoi pe evz.ro, în revista Evenimentul istoric sau pe site-ul evenimentulistoric.ro. De ieri, 24 mai 2022, acest lucru nu va mai fi posibil. Știrile politice sau din întreaga lume, poveștile istorice sau dezvăluirile despre vreun eveniment din trecut sau din prezent nu vor mai fi semnate de Ovidiu Drugă.

Colegul nostru s-a dus să se odihnească. Numai el știe de ce obosise. În curtea lui de lângă București trebuie că era frumos acum, ar fi trebuit ca soarele și mirosul de verde crud să-i dea forță. N-a fost așa. Inima lui s-a oprit la 52 de ani. Atât de devreme... De azi, și Ovidiu și tastele calculatorului lui se vor odihni. Știrile lui nu vor mai fi pentru că acum este el, autorul, subiect de știre.

Ultimul articol publicat de Ovidiu pe site-ul Evenimentul Istoric

În seara zilei de 23 mai, pe site-ul evenimentulistoric.ro, al cărui coordonator era, Ovidiu Drugă publica un ultim articol din carieră.

Înregistrarea secretă care zguduie întreaga lume! China se pregătește de atac?

În ultimele ore, problema taiwaneză a revenit cu forță pentru a-și face loc pe agenda internațională. Dincolo de afirmațiile ale lui Joe Biden că SUA va apăra Taiwanul în cazul unei invazii există, însă, o înregistrare înfricoșătoare. Să fie aceasta dovadă că Beijingul plănuiește să atace Taiwanul? E vorba de un fișier audio cu o durată de 52 de minute care se pare că a fost înregistrat în timpul unei întâlniri secrete dintre Armata Populară de Eliberare a Chinei (numele oficial al Armatei Chineze) și liderii civili din provincia Guangdong din sudul Chinei . Tema întâlnirii: explicarea planurilor pentru o viitoare invazie a Taiwanului de către China.

Autenticitatea înregistrării e imposibil de stabilit, atrage atenția ziarul italian Il Giornale, care spune că fișierul audio a fost postat pe internet de o activistă pentru drepturile omului pe nume Jennifer Heng.

Grav este, însă, că diverși analiști consideră conținutul înregistrării autentic. Experții citați de presa taiwaneză speculează că înregistrarea întâlnirii secrete a ajuns în mâinile unor adversari ai regimului de la Beijing din cauza luptelor pentru putere dinaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez. Mai precis, un lider al partidului ar fi putut încerca să folosească înregistrarea pentru a-și lovi adversarii.

Ce discută chinezii despre invazia Taiwanului?

Potrivit experților, la întâlnirea secretă ar fi participat, printre alții, generalul-maior Zhou He , comandantul Regiunii Militare Guangdong, și Wang Shouxin , membru al Comitetului Permanent al Comitetului Provincial Guangdong. În înregistrare, ofițerii și oficialii discută despre înființarea unui comandament militar-civil pentru a organiza tranziția provinciei Guangdong la starea de război și pentru a păstra ordinea civilă și economică în Delta râului Pearl, o zonă dens populată care include metropole precum Guangzhou și Shenzhen și care formează inima industriei chineze.

Presupusa invazie a Taiwanului

Ofițerii prezenți la întâlnire, scrie Ansa , menționează o serie de companii private care ar urma să fie mobilizate pentru a oferi sprijin forțelor armate chineze în vederea invaziei Taiwanului. De asemenea, se vorbește despre faptul că provincia Guangdong trebuie să ofere 239 de resurse și materiale diferite pentru un total de 140.000 de oameni, 935 de nave de diferite tipuri și 1.653 de sisteme neghidate sau pilotate de la distanță.

Alte resurse menționate în cadrul întâlnirii includ 20 de porturi și aeroporturi, șase șantiere navale, 14 „centre de transfer de urgență”, spitale, centre de transfuzii și mobilizare a apărării, stații de realimentare și resurse precum cereale și combustibili.

Invazia Taiwanului ar fi însoțită de mobilizarea a 15.500 de rezerviști și specialiști militari numai în Guangdong; efortul logistic încredințat provinciei ar include 64 de nave de marfă de 10.000 de tone, 38 de avioane, 588 de vagoane și 19 de infrastructură civilă”. Patru companii – Zhuhai Orbita, Shenzhen Aerospace Dongfanghong Satellite Co., Foshan Deliya și Ji Hua Laboratory – ar oferi o constelație de 16 sateliți pentru observație optică de precizie pe orbită terestră ultra-joasă.

În cursul discuției, mai mulți ofițeri și oficiali par să ilustreze versiuni diferite ale aceluiași scenariu de mobilizare de război , indicând o fază de planificare. De asemenea, analiza fișierului audio pare să sugereze prezența la întâlnire a liderilor Partidului Comunist din Guangdong, inclusiv a secretarului de partid, a secretarului adjunct, a guvernatorului și a guvernatorului adjunct. Încă nu sunt suficiente elemente pentru a putea confirma sau infirma cu certitudine veridicitatea audio-ului. Totuși, în numai câteva ore, înregistrarea a declanșat o furtună mondială, scrie Il Giornale.

Dumnezeu să-l aibă în pază pe Ovidiu în lumea în care-l va duce!