Creativitate și îndrăzneală — va fi tema festivalului de gastronomie care va avea loc în ultimul week-end din septembrie, în întreaga Franță, inclusiv în locurile cele mai îndepărtate, cum ar fi închisorile, potrivit lefigaro.fr.

"În acest an, provocarea este de a depăși 10.000 de evenimente față de numai 9.300 anul trecut", a spus secretarul de stat pentru comerț și artizanat, Carole Delga. Ea i-a adunat marți la Bercy, un cartier din al 12-lea arondisment din Paris, pe membrii comitetului director al acestui festival. "Cel mai important este să ne adresăm întregii populații", a insistat ea.

Accesibilă pentru toate bugetele

În cadrul ediției din 2014, restaurantele și părțile interesate din filierele agricole, din turism și din educație au atras circa 1,3 milioane de participanți în peste 2.500 de orașe. Ei au organizat banchete, picnicuri, ateliere de lucru, un raliu gastronomic, concursuri cu specialități de brânză, amintește lefigaro.fr..

În acest an, Anne-Sophie Pic dorește să reinventeze tartinele, oferind rețete simple pentru realizarea lor. Pâinea este ceva care ne unește și ne vorbește, iar tartina poate fi hamburger-ul nostru, a spus ea subliniind că este vorba despre un aliment accesibil pentru toate bugetele.

"Prin intermediul temei tartinelor am vrut să arătăm că un element de bază al bucătăriei franceze — pâinea — poate face gastronomie cu costuri mai mici, dar cu produse de calitate", a completat secretarul de stat. "Pariem pe viitor, pe descoperire. Noi nu ne vom cantona în tradiție, ci vom continua să inovăm și să demonstrăm că gastronomia se reînnoiește".

 

 

 

Citește și: