Evenimentul Zilei > Actualitate > UEFA sancționează Federaţia Moldovenească de Fotbal cu 15.000 de euro pentru comportamentului rasist al suporterilor în meciul cu Federația Rusă
UEFA sancționează Federaţia Moldovenească de Fotbal cu 15.000 de euro pentru comportamentului rasist al suporterilor în meciul cu Federația Rusă

UEFA sancționează Federaţia Moldovenească de Fotbal cu 15.000 de euro pentru comportamentului rasist al suporterilor în meciul cu Federația Rusă

Federaţia Moldovenească de Fotbal a fost sancționată de UEFA cu un meci cu porțile parțial-închise și o amenda de 15 mii de euro, din cauza comportamentului rasist al suporterilor în meciul cu Federația Rusă din 9 octombrie, informează lequipe.fr.

UEFA a deschis săptămâna trecută o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Moldovenești de Fotbal pentru „comportament rasist”, „tulburări în masă” și „utilizarea de materiale pirotehnice”.

Pe lângă un meci cu porțile parțial-închise jucat acasă în cadrul competițiilor UEFA, partea moldovenească va trebui să achite o amendă de 15 mii de euro.

Reamintim că, pe data de 9 octombrie, pe arena stadionului Zimbru, a avut loc meciul selecționatelor Moldovei și Rusiei. Echipa rusă a câștigat pe terenul nostru cu scorul 2 la 1. În urma acțiunilor suporterilor moldoveni UEFA a inițiat marți o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Reacția FMF

Potrivit președintelui FMF, Pavel Cebanu, partea moldovenească nu va contesta decizia UEFA. „Nu, nu vom contesta decizia. Pentru că încălcările au fost evidente”, a spus Cebanu, pentru tass.ru.

Potrivit acestuia, FMF se aștepta la sancțiuni mai dure. „Sincer, ne așteptam la o decizie mai aspră. Cum se spune, pregătește-te de mai rău, dar speră la ceva mai bun”, a spus sursa.

În prezent, FMF încearcă sa identifice microbiștii implicați în incidente. Dacă ancheta se va finaliza cu succes, persoanele implicate nu vor fi admiși la meciurile echipei naționale a Moldovei.

„Această situație este nouă pentru noi. Desigur, o vom examina. Am inițiat acțiuni în acest sens, avem înregistrări video. E o muncă dificilă. Poate nu vom fi în stare să identificăm toată lumea responsabilă, dar vom lupta cu acest fenomen. E o tendință globală”, a spus șeful FMF.