Dacă premierul Victor Ponta nu va lua măsuri concrete şi rapide pentru a restaura fără întârziere statul de drept conform standardelor UE, reprezentanţii Comisiei nu vor ezita să folosească toate mijloacele legale împotriva României, spune un politician citat de Die Welt.
„Dacă situaţia se va înrăutăţi pentru că partea română nu ia în serios angajamentele asumate, atunci instituţiilor europene le stau la dispoziţie arme, printre care toate articolele Tratatului European”, a spus diplomatul citat de Die Welt sub acoperirea anonimatului. În acest context, publicaţia germană aminteşte că articolul 7 din Tratatul European prevede „suspendarea drepturilor unui stat membru în cazul în care se constată o încălcare gravă şi în formă continuată a valorilor fundamentale ale UE”. Printre aceste drepturi se numără şi dreptul de vot al ţării noastre.
Die Welt precizează că premierul socialist Victor Ponta a promis la Bruxelles că va revizui unele măsuri luate în lupta împotriva lui Băsescu, dar şi unele ce ar fi putut spori controlul asupra Justiţiei independente din ţară.
CITIŢI ŞI:

  • Washington Post, despre „mutările represive” din România: Premierul Victor Ponta a alarmat administraţia Obama