Evenimentul Zilei > International > UE încearcă să-l ÎMPACE pe Trump
UE încearcă să-l ÎMPACE pe Trump

UE încearcă să-l ÎMPACE pe Trump

Pe lângă subiectul imigrației, summit-ul UE de la Bruxelles a stabilit un set de măsuri care să reducă tensiunile comerciale cu Washingtonul.

Liderii UE au căzut de acord „în general” joi, 28 iunie, asupra unui set de propuneri pentru a îmbunătăți organizarea și activitatea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Aceste măsuri ar fi menite să aplaneze conflictul comercial al UE cu administrația Trump.

Italia a blocat pachetul de măsuri până la adoptarea unui acord privind imigrația. Cum acest lucru a fost realizat, aprobarea lui este o formalitate.

Washingtonul s-a plâns de modul de defectuos de funcționare al OMC, mai ales de lentoarea Corpului de Apel în disputele comerciale, cum a fost cazul în recentul diferend Boeing – Airbus.

Setul de reforme privind OMC ar putea reduce din tensiunile actuale dintre Washington și Bruxelles, după ce Trump a impus taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu.

Trump l-a invitat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker la Washington. Deși nu a fost anunțat un răspuns oficial, EurActiv afirmă că data vizitei a fost stabilită pentru 24 iulie.