Ultima găselniță aparține Bundesratului, care este Camera superioară a Parlamentului Germaniei, compusă din reprezentanți ai regiunilor. De curând, Bundesrat a aprobat un proiect de lege care prevede pedepse privative de libertate de până la trei ani pentru orice manifestare publică a disprețului și orice denigrare față de drapelul și imnul Uniunii Europene!

Potrivit publicației Die Welt, Codul Penal proteja până acum doar simbolurile oficiale naționale ale Germaniei și ale statelor străine individuale.

Pentru cine vrea să știe cum s-a ajuns aici, răspunsul stă într-o propunere elaborată și trimisă Berlinului de autoritățile din regiunea Saxonia. Propunerea nu e deloc întâmplătoare, Saxonia fiind principalul fief al partidului eurosceptic AfD, care a câștigat alegerile europarlamentare cu peste 25% din voturi.

De unde a pornit totul explică mnistrul regional al Justiției, membru al Uniunii Creștin-Democrate a cancelarului Angela Merkel: în primăvară, cu ocazia unor proteste de stradă, au existat demonstranți care au călcat în picioare ostentativ drapelul UE.

Ca să intre în vigoare, propunerea legislativă a saxonilor are nevoie de votul celeilalte Camere a Parlamentului, Bundestagul, care însă este cameră decizională.