Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea se compară cu Margaret Thatcher la 24 de ani: Era o domnișoară blondă cu rochie pastelată, tocuri și poșete
Elena Udrea se compară cu Margaret Thatcher la 24 de ani: Era o domnișoară blondă cu rochie pastelată, tocuri și poșete

Elena Udrea se compară cu Margaret Thatcher la 24 de ani: Era o domnișoară blondă cu rochie pastelată, tocuri și poșete

Atacurile la adresa femeilor politician nu vizează mesajul acestora, ci mai degrabă chestiunile care ţin de mondenităţi, a declarat duminică, vicepreşedintele PDL, Elena Udrea , în cadrul emisiunii “Politică şi delicatesuri" de la Realitatea TV. Ea a invocat experiența fostului premier britanic Margaret Thatcher, sugerând că, în prezent, și ea are parte de un tratament similar, nu numai de o evoluție asemănătoare.

“Lumea mai mult vorbeşte despre cum se îmbracă. Aspectele astea mai lejere nu ţin numai de persoana mea, şi alte femei poartă pantofi, nu vin în opinci la Parlament, ţin de prestaţia mea. Cu ce să ataci o femeie? Ataci pe zona mondenă, pe ţinute, încălţăminte", a declarat Udrea, referindu-se la atenţia acordată de presă şi unii adversari politici modului său de a se îmbrăca.
Ea a dat ca exemplu situaţia fostului premier britanic Margaret Thatcher, recomandând publicului să vadă şi fimul cu acelaşi nume. " Am văzut filmul pe care-l recomand tuturor să-l vadă. Pe la 24 de ani era o domnişoara blondă care făcea notă discordantă faţă de toate soţiile de politicieni. Rochie pastelată, purta tocuri și poșete. I s-a recomandat că dacă vrea să câştige preşedinţia partidului să renunţe la pălării, tocuri şi… poşete", a amintit Udrea.
Udrea a mai amintit cum era  fostul premier britanic în perioada 1979 – 1990.
"Când era ministrul Educaţiei i se reproşa că ţipă, iar în stradă erau trei milioane de oameni cu păpuşi. Şi eu am văzut păpuşi cu Elena Udrea şi nu mi-a picat bine. Şi mie mi s-a spus că am o voce cu tonalităţi înalte la televizor", a spus Udrea la o emisiunea la Realitatea TV.
Fostul ministru al Turismului a subliniat că în perioada facultăţii nu avea bani pentru genţi şi că acestea „erau un adevărat lux”.
“Îmi amintesc că la început nu aveam geantă, era un adevărat lux să ai o poşetă, asta prin anii de facultate. Nu ştiu care a fost prima, a fost târziu şi după ce am terminat facultatea. Aveam o singură pereche de pantofi pe an”, a dezvăluit Udrea.
Parlamentarul PDL a mai precizat că în acea perioadă era o bună gospodină.  Chiar a fost şi patroana unui restaurant, care s-a închis însă după un an din cauza pierderilor financiare.
"Am debutat în afaceri cu un restaurant, în 2002. L-am închis după un an deşi stăteam până dimineaţa, serveam la masă clienţii, mergeam şi la bucătărie. După un an văzând că cheltui banii din avocatură am închis", a povestit Udrea.
Ea a mai susţinut că, în momentul de faţă, rolul femeii în politică a crescut, ca şi în domeniul funcţiilor din cadrul companiilor, dar a subliniat că nu există solidaritate în rândul lor.
Întrebată de Dinescu dacă preşedintele Traian Băsescu o simpatizează în mod special, fostul ministru a dat un răspuns evaziv.
“Ţine de analiza fiecăruia. Preşedintele simpatizează pe multă lume", a spus Udrea.
Cât despre intenţiile sale politice de viitor, Udrea susţine că are un loc în parlament şi foarte multă treabă la partid într-un an electoral.
Referindu-se la înlocuirea sa de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Udrea  glumit comentând că acum are mai mult timp pentru a exersa în bucătărie: „Pentru cei care se întrebau ce mai face Elena Udrea: s-a dus la cratiţă”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: