Magistrații tribunalului constituţional au decis ca Elena Udrea şi Alina Bica rămân în arest în închisoarea din Costa Rica, au decis , informează România TV.

Decizia a fost luată vineri și se aşteaptă motivarea judecătorilor, mai arată sursa citată.

Magistrații Curții Constituționale din Costa Rica sunt aşteptaţi să decidă vineri dacă le lasă sau nu în libertate pe Elena Udrea şi Alina Bica. Avocații costaricani au venit de urgență în România de unde au ridicat documente importante care au fost deja verificate de oficialii de acolo. Jurnalistul Gustavo Fallas a vorbit la România TV despre procesul Elenei Udrea şi al Alinei Bica din Costa Rica.

„Vinerea aceasta ar putea fi o zi cheie în ceea ce privește încercările Elenei Udrea și ale Alinei Bica de a ieși din închisoarea din Costa Rica. Ele sunt închise din data de 3 octombrie când au fost reținute de INTERPOL. De ce ziua aceasta este importantă? Curtea Constituțională poate rezolva două acțiuni pe care ele le-au intentat pentru a fi libere. În cazul Elenei Udrea, ea a spus că în închisoarea în care se află, Vilma Curling, singura închisoare de femei din Costa Rica, nu are condițiile necesare pentru a putea avea grijă de fetița ei recent născută.

De aceea le cere magistrațior constituționali să o lase în libertate. În cazul Alinei Bica, ei bine, ea a prezentat mai multe motive care nu au fost detaliate de Curtea Constituțională. Un factor foarte important care a intervenit este faptul că avocații Elenei Udrea și ai Alinei Bica au mers în România pentru a aduce documentele referitoare la o decizie recentă dată de Curtea Constituțională prin care se arată că toate sentințele din 2014 s-ar putea modifica. Ei au depus documentele la dosarul de aici și le vor folosi pentru a cere libertatea celor două. Actele au fost deja prezentate aici și verificate de Ambasadă”, a declarat jurnalistul Gustavo Fallas, la România TV.

Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, când au fost reţinute de Interpol. România și Costa Rica nu au un tratat bilateral de extrădare.