Reprezentanții UDMR în această Comisie au precizat că o modificare a Codului Penal este necesară, dar trebuie bine gândită și trebuie luate în considerare și propunerile organizațiilor profesionale.

„Nu susținem introducerea unui prag valoric în cazul abuzului în serviciu. UDMR a susținut ca judecătorul să decidă dacă s-a produs vreun prejudiciu grav sau s-a săvârșit vreo infracțiune”, a arătat deputatul UDMR, Ambrus Izabella, membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, și a adăugat că vom putea vedea forma finală a proiectului de lege în cursul zilei de mâine. Este de așteptat ca Senatul și Camera Deputaților să voteze această inițiativă în cursul acestei săptămâni.

PNL a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională legea de modificare a Codului penal. Proiectul intră marți la Senat, prima cameră sesizată, pentru vot în plen. Apoi, comisia va mai da un raport și va ajunge la vot final la Camera Deputaților.