Evenimentul Zilei > Politica > Intră UDMR la guvernare? Tăriceanu le face maghiarilor cu ochiul
Intră UDMR la guvernare? Tăriceanu le face maghiarilor cu ochiul

Intră UDMR la guvernare? Tăriceanu le face maghiarilor cu ochiul

În pragul ieşirii fostului PC de la guvernare, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că majoritatea guvernamentală a lăsat "o uşă deschisă" pentru intrarea UDMR în Guvern.

Întrebat dacă în cazul în care Daniel Constantin sau Victor Ponta se regrupează şi pleacă din rândul majorităţii parlamentare se poate relua discuţia participării UDMR la guvernare, Tăriceanu a răspuns: "Noi am lăsat o uşă deschisă pentru UDMR. Dacă dânşii doresc, la un moment dat putem oricând să reluăm discuţia, dar vă subliniez faptul că majoritatea care susţine Guvernul nu este sub nicio formă în pericol".

Deputatul UDMR Istvan Janos Antal a declarat recent că "în acest moment" nu se discută despre intrarea la guvernare a UDMR'' dar UDMR susţine programul de guvernare. El nu a exclus posibilitatea ca în Parlament să apară independenţi care să schimbe actuala arhitectură politică a Legislativului.  ''Cred că, în virtutea mersului firesc, cum a fost istoria celor 27 de ani, acestea (mişcări, n.r.) nu se pot calcula înainte. Este posibil, şi acum se discută, este pe rol o posibilă schimbare'', a mai afirmat Istvan Janos Antal. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus şi el, recent, că nu a avut o discuţie pentru a coopta UDMR la guvernare dar nu exclude varianta.

"În general, nu exclud lucruri în politică. (…) Dar nu am avut şi nu avem această discuţie în partid care să ne poată duce spre o dorinţă de a face acest lucru. În schimb, cu colegii de la UDMR avem o colaborare foarte bună în Parlament şi sper să fie din ce în ce mai eficientă. Ei au şi votat Guvernul, nu au votat moţiunea de cenzură şi în multe iniţiative legislative votează împreună cu noi. Deci relaţia cu ei este foarte bună. Mi se par ca şi formaţiune politică, ca şi membri, oameni destul de serioşi în activitatea din Parlament", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Pe fondul tensiunilor din ALDE şi PSD, în politică se speculează că vicepremierul Daniel Constantin şi fostul premier Victor Ponta ar putea organiza o disidenţă la guvernare, scenariu în care PSD ar avea nevoie de noi aliaţi în Parlament.