Evenimentul Zilei > Politica > UDMR amenință cu moțiunea de cenzură. Ce vor românii și nu acceptă maghiarii
UDMR amenință cu moțiunea de cenzură. Ce vor românii și nu acceptă maghiarii

UDMR amenință cu moțiunea de cenzură. Ce vor românii și nu acceptă maghiarii

Liderul Grupului Parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat că formațiunea din care face parte va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului dacă îşi va asuma răspunderea pe votul în două tururi la alegerile locale.

Dacă Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea pe alegeri în două tururi, în primul rând este o decizie care este împotriva deciziei Curţii Constituţionale şi a recomandării Comisiei de la Veneţia. UDMR se poziţionează o dată din acest punct de vedere, pentru că este o decizie a Curţii Constituţionale. Pe de altă parte, şi pe fond nu credem că aduce elemente pozitive în zonele locuite într-o parte minoritară de comunitatea maghiară, votul în două tururi, pentru că turul doi aduce o etnicizare a votului, care nu este deloc benefică pentru comunităţile locale. Nu susţinem acest gest şi dacă Guvernul va veni cu asumarea răspunderii, noi trebuie să ne poziţionăm împotriva asumării răspunderii, clar. Asta înseamnă, procedural, că se depune o moţiune de cenzură”, a declarat Korodi Attila.

Korodi Attila a precizat că deși UDMR nu poate depune moţiune de cenzură, cu siguranță vor exista forte politice în Parlament care se vor coagula pentru a pune în practică un asemenea demers și cărora parlamentarii maghiar li se vor alătura.

El a ţinut să adauge că, în opinia sa, PNL nu îşi va asuma răspunderea şi nu va emite ordonanţă de urgenţă pe această temă, a alegerii primarilor în două tururi, întrucât a semnat un acord politic cu UDMR în care susţine că nu va face acest lucru.

„Aş dori să subliniez, cum deja PNL a semnat un acord politic în care îşi asumase că pe această temă nu emite ordonanţă şi nu vine cu asumarea răspunderii, ci vor fi dezbateri în Parlament, eu cred că Partidul Naţional Liberal va menţine punctul acesta de vedere”, a conchis Korodi Attila.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: