Evenimentul Zilei > Politica > UDMR, ajutat de coaliția PSD-ALDE să scape de INTERDICȚIA pentru aleșii locali și miniștri de a fi COMERCIANȚI
UDMR, ajutat de coaliția PSD-ALDE să scape de INTERDICȚIA pentru aleșii locali și miniștri de a fi COMERCIANȚI

UDMR, ajutat de coaliția PSD-ALDE să scape de INTERDICȚIA pentru aleșii locali și miniștri de a fi COMERCIANȚI

Deputații juriști au dat, în ședința de miercuri, un raport de admitere a proiectului de lege al UDMR prin care miniştrii, parlamentarii, primarii şi prefecţii pot fi comercianţi persoane fizice. Tot astăzi, Camera Deputaților va vota inițiativa legislativă, în calitate de for decizional.

Conform proiectului de lege inițiat de trei deputaţi şi doi senatori UDMR, parlamentarii, membrii Guvernului, prefecţii şi subprefecţii, primarii, viceprimarii, primarul general şi viceprimarii Capitalei, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene vor putea deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică, informează News.ro.

În prezent, deţinerea respectivei calităţi concomitent cu cea de demnitate publică este interzisă de legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

În ședința de miercuri dimineața, de la ora 8.00, Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat un raport de admitere la iniţiativa UDMR.

Raportul va intra la vot final în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, care va vota în calitate de for decizional.

Senatul a respins proiectul de lege al Uniunii Democrat Maghiare din România, în plenul din data de 27 noiembrie.