Oficialul ucrainean a spus că va propune un proiect cu finanţare transfrontalieră pentru încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, subliniind că există multe persoane care au
Totodată, oficialul ucrainean a făcut apel la autorităţilor române să găsească finanţare pentru derularea unui program prin care copiii persoanelor ucise sau rănite în războiul din Ucraina să beneficieze de o tabără la Marea Neagră, menţionând că un demers similar a fost susţinut deja de Ungaria, Polonia şi Croaţia.
Oficialul ucrainean a atras atenţia şi asupra faptului că este nevoie de sprijin pentru familiile monoparentale sau cu răniţi, dar şi pentru cei 3000 de refugiaţi din estul Ucrainei, în special femei şi copii, care au ajuns în Regiunea Cernăuţi.

”Pe lângă cheltuielile de întreţinere, trebuie să găsim şi locuinţe sociale. Ar fi un proiect de susţinere psiho-socială a combatanţilor, a celor care revin acasă”', a spus Kuliş. El a solicitat reprezentanţilor administraţiei judeţene să sprijine un astfel de proiect în faţa partenerilor Sucevei din Germania şi Franţa, informează www.agerpres.ro

La rândul său, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, prezent la Suceava, a declarat că Guvernul României a dat un semnal clar atunci când a preluat răniţi din Ucraina care să se recupereze în spitale din România şi a solicitat oficialilor ucraineni să transmită, în scris, Guvernului României, solicitările lor. Pop şi-a exprimat convingerea că statul român se va implica şi „va da o mână de ajutor pentru cazurile sociale”'.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a spus că autorităţile sucevene au încercat să sprijine populaţia din Ucraina, iar în vacanţa de primăvară, 30 de copii din regiunea Lugasnk s-au flat în Suceava.
Volodimir Kuliş a făcut parte din delegaţia ucraineană care a participat, luni, la Suceava, la întâlnirea bilaterală româno-ucraineană, organizată la iniţiativa Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi şi a Serviciului de Stat de Ocupare a Forţei de Muncă din Ucraina, având drept scop valorificarea oportunităţilor de colaborare şi parteneriat instituţional în domeniile de activitate ale entităţilor administrative din cele două state.