"Situaţia este foarte tensionată. I-am avertizat pe partenerii noştri occidentali că vom riposta prin toate mijloacele pentru respingerea agresiunii inamicului", a declarat pentru France Presse purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, conform Agerpres.

Tirurile contra poziţiilor ucrainene cu lansatoare de rachete Grad "au devenit regulate" în noaptea de luni spre marţi în "sectorul M" din jurul localităţii Mariupol, port strategic la Marea Azov şi ultimul mare oraş în zona de conflict sub controlul Kievului, a adăugat Seleznev.

Misiunea de monitorizare a OSCE prezentă pe teren a raportat de asemenea "o creştere semnificativă a cazurilor de încălcare a încetării focului la est şi nord de Mariupol", potrivit unui comunicat al organizaţiei.

Observatorii "au fost din nou supuşi tirurilor în estul Ucrainei marţi după-amiază", a anunţat preşedintele în exerciţiu al OSCE Ivica Dacic într-un comunicat, fără a elabora.

Trei persoane, un soldat ucrainean, un rebel şi un civil, au fost ucise în 24 de ore, potrivit unor bilanţuri separate anunţate de autorităţile ucrainene şi separatişti. Victimele se adaugă celor peste 6.800 de morţi în est de la începutul ostilităţilor în aprilie 2014.