Evenimentul Zilei > International > Ucraina a identificat o „cârtiță” a serviciilor secrete ruse în comandamentul care supervizează operațiunile militare din estul țării
Ucraina a identificat o „cârtiță” a serviciilor secrete ruse în comandamentul care supervizează operațiunile militare din estul țării

Ucraina a identificat o „cârtiță” a serviciilor secrete ruse în comandamentul care supervizează operațiunile militare din estul țării

Serviciile de securitate ucrainene au deconspirat un ofiţer din cadrul comandamentului pentru operaţiunea specială în estul Ucrainei, care transmitea Moscovei informaţii secrete cu privire la operaţiunile desfăşurate de armata ucraineană la Doneţk şi Lugansk, a declarat directorul adjunct al Serviciului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Mihailo Koval, fost ministru al apărării.

Ofiţerul le transmitea serviciilor secrete ruse date secrete cu privire la desfăşurarea operaţiunii speciale în regiunea Donbas, a declarat Koval într-o intervenţie aseară la posturile de televiziune TSN şi 1+1, citate de agenția Unian.

Koval a spus că atunci când era ministru al apărării s-au întâmplat şi în instituţia pe care o conducea cazuri de descoperire a unor trădători, în funcţii înalte, care acţionau în favoarea Rusiei. În schimb, în cadrul Serviciului pentru frontiera de stat astfel de cazuri nu au fost semnalate, a adăugat el.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat anterior reţinerea unui rezident rus, angajat al Direcţiei principale de informaţii de pe lângă Statul Major al armatei ruse (GRU).

Acesta s-a aflat timp de doi ani pe teritoriul Ucrainei, sub un nume ucrainean fals, şi a recrutat activ cetăţeni ucraineni, în cea mai mare parte militari, în scopul de a obţine informaţii cu caracter 'top secret'.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: