Fostul luptător de K1 care se presupune că l-a ucis, în luna martie, pe tânărul de 21 de ani într-o scară de bloc din Bacău a fost prins în Franța.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au obținut un mandat european de arestare pe numele presupusului criminal.

În vârstă de 46 de ani, criminalul din Bacău care a luptat și în Legiunea Străină, este unul dintre cei mai periculoși infractori din România.

În urma mandatului european și a cooperări autorităților franceze, ucigașul a putut fi prins undeva lângă Paris și urmează să ajungă în curând în România.

La caz a lucrat o echipă complexă de la IPJ Bacău și IGPR, sub coordonarea procurorului Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău, fost şef DIICOT.

Victima crimei, Iulian Cezar Oancea, a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice și a ieșit din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila pe data de 13 martie 2018, după ce i-a fost admisă o cerere de eliberare condiționată.


Iulian Cezar Oancea a fost închis într-un centru de detenție pentru minori, timp de doi ani și șase luni, după ce a fost trimis în judecată pentru fraude informatice.

În 2018, ieșea din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila, după ce i-a fost admisă o cerere de liberare condiționată.

Apoi, tânărul de 20 de ani a ajuns din nou în fața judecătorilor de la Tribunalul Iaşi. În 2019, a fost trimis în judecată pentru fraude informatice de proporţii, dar a scăpat fără să fie pedepsit. Era vorba de fapte comise în perioada 2013-2015, când Iulian Cezar Oancea, la 12-14 ani, spărgea conturi bancare, furând din el aproximativ 100.000 de euro.

Faptele au fost comise în perioada 2013-2015, atunci când hackerul din Bacău avea 12-14 ani. A fost trimis în judecată de DIICOT pentru că a spart conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.