Uber vrea ca serviciul său de taxiuri zburătoare să funcționeze ca o rețea de aeronave electrice ușoare care decolează și ateriza pe verticală, de pe heliporturile urbane și acoperișurile zgârie-norilor.

“Acest Acord de Spațiu deschide drumul unor viitoare colaborări între Uber și NASA pentru dezvoltarea următoarei generații de tehnologie aerospațială. uberAIR va efectua zilnic mult mai multe zboruri deasupra orașelor decât a efectuat până în prezent. Experiența Uber în ceea ce privește ingineria software și experiența în domeniul aerian de zeci de ani a NASA reprezintă un pas în față foarte important pentru uberELEVATE”, a declarat Jeff Holden, director  Product Officer al companiei Uber.

„UberAir va efectua zilnic mai multe zboruri decât au fost vreodată înregistrate (în istorie – n.r.) (…) Combinarea expertizei Uber în ingineria de software cu experiența aerospațială a NASA. Este un pas crucial pentru Uber Elevate!”, a mai spus Jeff Holden.

Serviciul UberChopper a mai fost testat în Statele Unite, în 2013, între cartierul Manhattan și Long Island, din New York și în Europa, la Festivalul de film de la Cannes, precum și la evenimentele Bonnaroo Music și Arts Festival. Uber ar fi încasat pentru aceste curse onorarii între câteva sute de euro și câteva mii de dolari.

Compania Uber nu se opreşte aici, a anunţat că va lansa și UberBOAT, un serviciu de taximetrie pe apă. Noul serviciu este destinat în special celor care vor să traverseze strâmtoarea Bosfor.
O călătorie cu barca ar putea ajunge la aproximativ 2 euro dacă mergeți cu alte 7 – 10 persoane. O persoană va plăti 17 euro, informează automarket.ro

Mai precizăm că în Dubai, Autoritatea Rutiera si de Transporturi a început testarile pentru “taxiurile zburatoare” autonome ce isi propun sa fie implementate anul viitor. Conceptul a fost prezentat la World Government Summit din Dubai, în luna februarie a acestui an şi a surprins întreaga lume. În luna august  Autoritatea Rutera si de Transporturi a publicat imagini cu taxiurile zburatoare ce au trecut cu succes testelor. Un pas care a revoluţionat ştiinţa iar proiectul va fi dezvoltat la nivel macro, convingând că acesta este viitorul pentru a ajunge cât mai repede la destinaţia dorită… cu taxi zburător.

Te-ar putea interesa și: