Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR riscă să rămână fără Dragoș Pătraru! Jurnalistul nu a semnat
TVR riscă să rămână fără Dragoș Pătraru! Jurnalistul nu a semnat

TVR riscă să rămână fără Dragoș Pătraru! Jurnalistul nu a semnat

Realizatorul emisiunii „Starea nației” spune că nu va accepta condițiile puse de Consilul de Administrație și îi acuză pe membrii că se amestecă în politica editorială de la TVR

Dragoș Pătraru nu are de gând să menajeze TVR-ul, chiar dacă membrii Consiliului de Administrație (CA) i-au făcut această recomandare. Conducerea postului public și-a manifestat dorința să păstreze emisiunea „Starea nației” și pe realizatorul acesteia, Dragoș Pătraru, dar au pus și o condiție: jurnalistul să-și cenzureze discursul referitor la TVR. Astfel, CA a votat prelungirea actului adițional al contractului realizatorului late night show-ului „Starea nației” cu încă două luni. Dragoș Pătraru spune însă că nu a semnat. „Să văd cum sună actul adițional. Nu poți să mă obligi să nu vorbesc despre TVR, care este o instituție publică. Mai am trei clauze abuzive în contract. Deocamdată, chiar juriștii lor au probleme să-l întocmească”, a explicat Dragoș Pătraru pentru EVZ. „Starea nației” se bucură de audiențe mai mari decât media TVR, iar Pătraru e interesat să continue colaborarea și să semneze pentru 2-3 sezoane. Dacă nu se va înțelege cu TVR, Pătraru va aștepta finalul contractului, pentru a nu plăti penalizarea de 50.000 de euro prevăzută, iar pentru următorul sezon va merge în altă parte. Jurnalistul a dezvăluit că în ultimul an a avut oferte de la mai multe televiziuni. „Știu doar că voi avea emisiune mâine și joi. CA are o pretenție deplasată și vrea să conducă editorial la TVR. Ceea ce este inadmisibil. Este un amestec politic în editorialul postului public. Decizia de a rămâne, sau nu, o voi lua în această săptămână, după ce mă voi întâlni și cu Monica Ghiurco”, a spus el.

Monica Ghiurco, propusă din nou la șefia TVR

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a decis să o propună, pentru a doua oară, pe Monica Ghiurco (foto), reprezentata salariaților, pentru funcția de președinte-director general al televiziunii publice, după ce, în 11 aprilie, plenul reunit al Parlamentului a respins prima candidatură a acesteia. În plus, reprezentanta salariaților a fost împuternicită pentru a asigura derularea activității televiziunii publice până la investirea unui nou președinte. Ea urmează să poarte în această săptămână o discuție cu realizatorul emisiunii „Starea nației”, Dragoș Pătraru.


FOTO:Monica Ghiurco 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: