Evenimentul Zilei > Justitie > RĂSTURNARE de SITUAȚIE la TVR. Televiziunea publică RESPINGE ACUZAȚIILE lui Liviu DRAGNEA
RĂSTURNARE de SITUAȚIE la TVR. Televiziunea publică RESPINGE ACUZAȚIILE lui Liviu DRAGNEA

RĂSTURNARE de SITUAȚIE la TVR. Televiziunea publică RESPINGE ACUZAȚIILE lui Liviu DRAGNEA

TVR respinge acuzațiile aduse sâmbătă seară de liderul PSD Liviu Dragnea în privința protocolului de colaborare cu DNA.

Acesta a declarat, în cadrul conferinței de presă de la finalul ședinței CEx a PSD de la Neptun, că deține informații conform cărora Televiziunea Română ar avea încheiat un protocol cu DNA.

„Am auzit că este protocol între DNA și TVR1. Vorbesc serios. (…) Cineva mi-a spus ieri, dacă e așa e un lucru grav. Și dacă am auzit chiar aș vrea ca măcar TVR să spună, că la DNA nu are cine să vorbească. Cineva să ne spună. Informația este adevărată? De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituție judiciară să clasifice un protocol? În primul rând că de ce trebuie să îl faci?”, a declarat Liviu Dragnea.

Printr-un răspuns oficial din 22 august, TVR neagă existența unui asemnea protocol.

Conform cererii în baza legii 544/2001, Televiziunea Publică a răspuns că are protocoale de colaborare cu 20 de instituții.

Printre acestea se numără Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale, Patriarhia Română, Teatrul Național București, Primăria Bucureși.

Pe lista trimisă de Televiziunea Româna nu se află, insă, Direcția Națională Anticorupție.

Documentul, AICI.

Sursa: stiripesurse.ro