Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Situaţie explozivă la TVR: Angajaţii IES ÎN STRADĂ. Nu-l vor pe Săftoiu
EXCLUSIV. Situaţie explozivă la TVR: Angajaţii IES ÎN STRADĂ. Nu-l vor pe Săftoiu

EXCLUSIV. Situaţie explozivă la TVR: Angajaţii IES ÎN STRADĂ. Nu-l vor pe Săftoiu

Angajaţii Televiziunii Române se pregătesc de o mişcare publică şi sunt hotărâţi să nu mai accepte hotărârile politice. Nemulţumiţi de vestea că viitorul preşedinte-director general al SRTV va fi Claudiu Săftoiu, salariaţii TVR, care l-au votat în majoritate pe Valentin Nicolau ca reprezentat în CA, spun că politica a distrus televiziunea publică.

UPDATE. Valentin Nicolau vrea să propună membrilor CA să accepte o indemnizaţie lunară de un 1 leu pentru o perioadă de 1 an. Un alt punct sensibil ar fi „declaraţia pe proprie răspundere că nu există relaţii de interes personal în raport cu SRTv.
Nemuţumiţi de alegerea lui Claudiu Săftoiu (propus ca membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune din partea PNL), preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), urmând să fie validat de Parlament ca preşedinte-director general al SRTV, salariaţii TVR, susţinători în majoritate ai lui Valentin Nicolau sunt hotărâţi să iasă în stradă.
Surse din TVR spun că „angajaţii, mai ales realizatorii, sunt foarte trişti şi demoralizaţi. Ei au trimis deja două scrisori către Parlament. Pentru toţi cei de aici, faptul că se iau aceleaşi decizii politice deşi televiziunea este practic în colaps este de neconceput. Din punctul nostru de vedere Valentin Nicolau este un profesionist şi un bun manager care ar fi putut să ia decizii care ar fi redresat televiziunea publică”.
Presiunea este cu atât mai mare cu cât proiectul de OUG, postat pe site-ul Ministerului Culturii şi semnat de cei doi miniştri, prevede obligaţia ca, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune să aprobe un plan de redresare economică pentru plătirea în decurs de 6 luni a datoriilor fiscale, în condiţiile în care SRTV se confruntă cu numeroase dificultăţi financiare, iar neluarea unor măsuri de urgenţă poate conduce la imposibilitatea furnizării acestui serviciu.
SRTv au ajuns la sfârşitul anului 2011 la suma de 481 de milioane de lei, datoriile restante la buget, iar în urmă cu o lună ANAF a blocat conturile TVR.
CITIŢI ŞI:

  • Propunere şoc: 1 Leu, salariul membrilor din Consiliul de Administraţie al TVR 
  • Dan Turturică, scos fără explicaţii din grila TVR
  • Ponta şi Antonescu şi-au trimis lustragiul să depolitizeze Tvr
  • DEZVĂLUIRI. TVR se pregăteşte să dea numai reluări şi nu a plătit, încă, taxa de înscriere a României la Eurovision. Cum s-a ajuns la faliment după 20 de ani de control politic