Revoluţie în TVR. Doina Gradea, președintele interimar al instituţiei: „Renunţăm la cei care nu vor să muncească”

Într-un interviu acordat pentru paginademedia.ro, președintele interimar al Televiziunii Române, Doina Gradea, anunţă multe schimbări la toate nivelurile instituţiei.

Astfel, după ce a fost audiată în Parlament, Doina Gradea şi-a păstrat principalele obiective prezentate în faţa senatorilor şi a deputaţilor. Cea care şi-a început cariera în jurnalism ca reporteră la Mediafax şi care mai târziu s-a ocupat de conducerea PRO TV Internaţional, a spus pentru Paginademedia.ro  care vor fi primele măsuri pe care le va lua în TVR.

„Audiență: Voi face o evaluare a emisiunilor de pe post, de pe toate canalele si, dacă nu performează din punct de vedere al audienței, vor fi scoase din grile.

Acum este perioada lansărilor de grilă am anunțat managementul canalelor că vom face evaluarea la o lună, emisiune cu emisiune.

Repere de evaluare: Pentru noi, Starea Nației e un produs premium, cum e și O vedetă populară. Sau România 9, cu Ionuț Cristache. Intră și ele în evaluare, dar au alte repere, pentru că au prin contract ratinguri stabilite. Câștigă România, cu Virgil Ianțu, la fel. Cum spuneam, vom stabili reperele cu managementul canalelor.

Sper să putem identifica problemele, ca să creștem audiența. Audiența îți arată câți se uită la tine, nu putem să cheltuim un buget similar cu al marilor grupuri private și să avem audiența pe care o avem. Nu putem la nesfârșit.

Organizare: Am introdus o nouă regulă: ședința operațională zilnică. Tot managementul societății intră în ședință la prima oră a dimineții. Inclusiv managementul studiourilor editoriale. Șefii de structuri, de direcții, care nu sunt neapărat membrii ai Comitetului Director.

Vom intra de luni pe acest program. Fiecare spune ce probleme are în ziua respectivă. Pentru o mai bună comunicare. Totodată, o dată la două săptămâni, va fi un raport de management, cu aceiași manageri, care vin cu execuția bugetară, cu obiective. Pentru un mai bun control al costurilor.

Angajați prea mulți: Sunt oameni care nici nu vin deloc la serviciu sau care vin o dată pe săptămână și stau două ore. Sunt oameni care nu au mai produs nimic de ani de zile. Asta nu poate continua la nesfârșit, în detrimentul celor care muncesc zilnic peste zece ore. Mă gândesc serios la asta și o să găsesc o soluție. De reintroducere a lor în flxul normal sau, pur și simplu, de renunțare la ei dacă nu doresc să muncească”, au fost câteva dintre ideile Doinei Gradea.