Evenimentul Zilei > Politica > Ţuţuianu: Ar fi UTILĂ audierea lui Traian Băsescu în Comisia SRI pe tema ÎNREGISTRĂRILOR prezentate de Sebastian Ghiţă
Ţuţuianu: Ar fi UTILĂ audierea lui Traian Băsescu în Comisia SRI pe tema ÎNREGISTRĂRILOR prezentate de Sebastian Ghiţă

Ţuţuianu: Ar fi UTILĂ audierea lui Traian Băsescu în Comisia SRI pe tema ÎNREGISTRĂRILOR prezentate de Sebastian Ghiţă

Preşedintele Comisiei de control al SRI Adrian Ţuţuianu consideră că ar fi utilă audierea fostului preşedinte Traian Băsescu pe tema înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă, în care fostul şef al statului vorbea despre mai multe dosare în justiţie.

"Ne-am gândit că ar fi utilă prezenţa domnului Ghiţă, chiar a domnului Ponta, care şi-a exprimat public disponibilitatea de a veni la audieri şi chiar şi a fostului preşedinte Traian Băsescu. Am comunicat foarte clar că această investigaţie nu s-a încheiat. Eu cred că este foarte important să ştim dacă înregistrarea cu Traian Băsescu este corectă. Dânsul a spus că este adevărat, dar că este prelucrată înregistrarea", a explicat Ţuţuianu la Antena 3, citat www.news.ro.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a prezentat, în seara zilei de 3 ianuarie, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris atunci pe pagina sa de Facebook că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate, ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”.

Băsescu a şi fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul deschis în 4 ianuarie, în care a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu, faptele cercetate fiind legate de înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă.