Turnul One World Trade Center, mai înalt decât Empire State Building| VIDEO

Turnul One World Trade Center, mai înalt decât Empire State Building| VIDEO

Turnul One World Trade Center (1WTC), ridicat în SUA pe locul atentatelor de la 11 septembrie, a devenit cea mai înaltă clădire din New York, depășind cu 6 metri clădirea Empire State Building, până mai ieri cea mai înaltă construcție a orașului.

Numit iniţial Freedom Tower (Turnul Libertăţii), 1WTC, structura de oţel şi sticlă aflată la începutul lunii aprilie încă în construcţie ajunsese la etajul 100 din cele 104 proiectate.

O nouă etapă a fost depăşită ieri, odată cu instalarea pe verticală a unor grinzi din oţel ce au înălţat turnul la 387 de metri. În acest fel, depăşeşte cu 6 metri clădirea Empire State Building. ”Linia orizontului New Yorkului a atins noi culmi”, a afirmat primarului metropolei americane, Michael Bloomberg, salutând această ”mărturie a forţei şi determinării newyorkezilor, a credinţei noastre într-un oraş care nu încetează să crească”, scrie ”Le Figaro”.

Turnul este prevăzut să fie terminat în 2013. Cu antena din vârf va atinge la final 541 de metri și va deveni cea mai înaltă clădire de pe teritoriul american.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/RDeLzf576vY" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News