Turnul Eiffel, vopsit de români

Turnul Eiffel, vopsit de români

O societate din Grecia a contractat 25 de persoane pentru a picta turnul Eiffel, dintre acestea, o parte fiind români. Cea de-a 19-a campanie în care edificiul franţuzesc este vopsit a început pe 31 martie. Administratorii turnului stabilesc, o dată la şapte ani, o astfel de acţiune, pentru a întreţine construcţia de 300 de metri înălţime, realizată în 1889.

În istoria turnului nu s-a înregistrat niciun deces în rândul echipelor care au participat, de-a lungul timpului, la vopsirea pilonilor. În timpul acestei lucrări se vor face şi verificări ale structurii.

Culoare specială pentru Eiffel

Cu o suprafaţă totală de 250.000 metri pătraţi, turnul este vopsit manual. Românii şi grecii trebuie să fie atenţi să nu verse niciun strop de vopsea, întrucât ar putea atinge vizitatorii care continuă să admire construcţia. Reprezentanţii edificiului au declarat pentru Le Figaro că ar fi imposibil ca turnul să se închidă pentru fiecare lucrare de întreţinere programată. La cele şapte de milioane de vizitatori anual, pierderile ar fi semnificative, având în vedere că este monumentul cu intrare contra cost cel mai vizitat din lume.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Vopseaua folosită, o nuanţă de bronz, specială pentru turnul Eiffel, este produsă doar pentru acesta şi este ecologică. Pentru a acoperi întreaga suprafaţă se vor folosi 66 tone de vopsea.