Turneu al preşedintelui rus în Orientul Mijlociu. Putin va apăra poziţia Moscovei în criza din Siria

Turneu al preşedintelui rus în Orientul Mijlociu. Putin va apăra poziţia Moscovei în criza din Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin începe astăzi un turneu în Orientul Mijlociu, primul după revenirea sa la Kremlin, în luna mai. Liderul de la Kremlin va încerca să apere poziţia Moscovei în marile dosare ale regiunii, în special în cazul crizei din Siria.

Prima escală a turneului este Israelul, unde Putin va participa la Tel Aviv la inaugurarea unui monument dedicat Armatei roşii care a contribuit la victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial.

Relaţiile culturale dintre Rusia şi Israel sunt extrem de strânse, peste un milion de imigranţi evrei revenind în ţară din fosta Uniune Sovietică. Nu la fel se poate spune şi despre legăturile politice dintre cele două ţări, aminteşte BBC. Putin va discuta azi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Shimon Peres, iar mâine se va întâlni la Bethleem cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, înainte de vizita din Iordania, unde va fi primit de Regele Abdullah. Pe agenda convorbirilor se va afla dosarul iranian care a tensionat în ultima perioadă situaţia din Orientul Mijlociu. Liderul de la Kremlin a afirmat în repetate rânduri până acum că un atac militar al Israelului asupra site-urilor nucleare va fi "o adevărată catastrofă". La rândul lor, israelienii acuză Rusia, care a ajutat Teheranul să construiască unele instalaţii nucleare, că încearcă să se opună sancţiunilor impuse de Occident Teheranului. Criza din Siria va fi de asemenea în centrul discuţiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News