Evenimentul Zilei > International > Turiştii BRITANICI plecaţi în vacanţă trăiesc MOMENTE GRELE! Au rămas FĂRĂ NICIUN BAN, băncile şi casele de schimb valutar REFUZÂND să le schimbe lirele sterline în moneda locală
Turiştii BRITANICI plecaţi în vacanţă trăiesc MOMENTE GRELE! Au rămas FĂRĂ NICIUN BAN, băncile şi casele de schimb valutar REFUZÂND să le schimbe lirele sterline în moneda locală

Turiştii BRITANICI plecaţi în vacanţă trăiesc MOMENTE GRELE! Au rămas FĂRĂ NICIUN BAN, băncile şi casele de schimb valutar REFUZÂND să le schimbe lirele sterline în moneda locală

Turiştii birtanici plecaţi în vacanţe întâmpină mari probleme la casele de schimb valutar de peste tot din lume, după ce acestea refuză să schimbe lirele sterline în moneda locală, în urma rezultatului Brexit.

Astfel de incidente s-au înregistrat în Statele Unite, Grecia, Bulgaria şi Australia. În Australia, Bnsca Commonwealth a suspendat serviciul de schimb monetar până luni. Lira a scăzut dramatic, cu 20% în urma referendumului din Marea Britanie.

Atât băncile, serviciile de schimb valuar cât şi htelierii refuză să schimbe lira sterlină în moneda locală.

Un turist englez, Matt Rooney, aflat în vacanţă pe o insula din Grecia a publicat pe pagina sa de Twitter următorul mesaj: "Suntem în Grecia şi oriunde dorim să schimbăm lire sterline în euro, suntem refuzaţi. Felicitări Brexit!", încheie ironic britanicul, postând de asemenea o imagine care suprinde mesajul afişat în recepţia hotelului unde este cazat: "Vă informăm că la momentul de faţă nu putem schimba lire sterline deoarece nu avem un curs valutar stabilit de banca centrală."

Rooney şi-a actualizat la scurt timp postarea de pe Twitter, menţinoând că a găsit într-un final un loc unde poate schimba, însă hotelierii menţin restricţia.
Un alt turist englez a întâmpinat aceeaşi problemă în Bulgaria. Alex Smith a postat din aeroportul din Varna următorul mesaj: ''Biroul de schimb valutar din aeroportul din Varna  a refuzat să ne accepte banii la schimb. Recomand oricărui conaţional care doreşte să călătorească în aceste zile, să se gândească de două ori."
Aceleaşi probleme sunt şi în New York sau Hawaii în acest moment, chiar şi în centre de schimb valutar din Marea Britanie. 

Lira sterlină a scăzut cu 3% imediat după rezultatele din Sunderland, urmată de o scădere cu alte două procente la numai câteva ore. Mai mult de 100 de miliade de lire s-au evaporat ]n numai câteva ore de la rezultatul Brexit, ceea ce înseamnă că Marea Britanie se află acum într-un colaps mult mai amre decât cel suferit în 1978 sau 1992, scrie DailyMail