Evenimentul Zilei > Social > Ghinionul unei turiste: A născut PREMATUR în Italia şi o costă SPITALIZAREA 18.000 de euro
Ghinionul unei turiste: A născut PREMATUR în Italia şi o costă SPITALIZAREA  18.000 de euro

Ghinionul unei turiste: A născut PREMATUR în Italia şi o costă SPITALIZAREA 18.000 de euro

O factură de 18.000 de euro de plătit autorităţilor sanitare din Trento pentru naşterea fiului unor tineri turişti din Rusia. S-a ajuns la acestă sumă deoarece asigurarea turistică nu acoperă spitalizarea pentru naştere.

Bebeluşul a văzut lumina zilei prematur, în timp ce se aflau în vacanţă împreună cu un grup de turişti, la Moena.  Iar costurile sunt foarte mari, turiştii ruşi aflaţi în regiunea Trentino, după cum anunţă televiziunea locală RTTR şi cotidianul online Trento Today, vor trebui să plătească această sumă deoarece asigurarea turistică nu acoperă şi cheltuielile naşterii.

Potrivit Trentotday, copilul se simte bine, dar se află încă în spitalul din Trento încă din februarie, după naşterea prematură, iar absenţa unor convenţii sanitare între Italia şi Rusia ar putea costa foarte scump. Ar fi, acolo, 3.000 de euro pentru naştere şi 15.000 de euro pentru spitalizare. Perechea luase deja în considerare cererea unui permis de sejur, dar acest lucru nu va fi posibil decât după scadenţa vizei turistice, adică în mai.