Evenimentul Zilei > Social > TURIST GRAV RĂNIT PE MUNTE. Salvamontiştii din Buşteni au plecat după el
TURIST GRAV RĂNIT PE MUNTE. Salvamontiştii din Buşteni au plecat după el

TURIST GRAV RĂNIT PE MUNTE. Salvamontiştii din Buşteni au plecat după el

Salvamontiştii din Prahova, echipajul din Bușteni, au plecat de urgență pe munte pentru a salva un turist rănit grav care s-a aventurat într-o zonă din Masivul Bucegi unde nu avea ce căuta pentru că nu există trasee turistice!

Intervenția este dificilă pentru că vorbim de o zonă accidentată, unde nu există traseii turistice. Cărări și poteci marcate nu sunt în  Valea Seacă dintre Clăi unde se află lturistul rănit, care e însoțit decâțiva prieteni! Nu știu ce căutau acolo, e periculos să te aventurezi în zone nemarcate, oricât de bun ai fi!”, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, Daniel Banu, șeful Serviciului Salvamont Prahova.

Din primele informații se pare că turistul a căzut și nu mai poate să-și miște picioarele. Unul dintre însoţitorii lui a sunat la Salvamont cerând sprijin şi anunţând că turistul este grav rănit.

Salvamontiştii din Buşteni au plecat pentru recuperarea bărbatului rănit, dar intervenția va dura cel puțin până diseară, spun salvamontiștii, pentru că grupul respectiv se află într-o zonă greu accesibilă.