Turcia îşi închide toate punctele de frontieră cu Siria

Turcia îşi închide toate punctele de frontieră cu Siria

Turcia a anunţat că va închide astăzi toate punctele de trecere a frontierei cu Siria, conform unei declaraţii a ministrului turc al vămilor, Hayati Yazici.

Închiderea tuturor celor 13 puncte de control de la graniţa dintre Turcia şi Siria, care se întinde pe aproximativ 900 km, face parte dintre sancţiunile guvernului de la Ankara împotriva regimului sirian condus de preşedintele Bashar al-Assad, informează presa turcă, preluată de Reuters.

Această măsură a autorităţilor turce prevede în special suspendarea oricărui tranzit auto între cele două ţări. Astfel, niciun vehicul nu va mai trece graniţa turco-siriană, de nicio parte a frontierei. O rută alternativă devine în acest context teritoriul Irakului.

Acţiunile guvernului de la Ankara intervin în contextul în care rebeli ai Armatei Siriene Libere (ASL/gruparea armată a opoziţiei/) au atacat în mod repetat anterior punctele de control de la frontiera cu Turcia, relatează RIA Novosti. Rebelii au preluat duminică controlul asupra punctului de trecere de la Bab-al-Salam, la nord de Alep. Potrivit Reuters, militanţii au reuşit să preia controlul şi asupra a două puncte de trecere de la graniţa dintre Siria şi Irak.

Măsurile luate de autorităţile turce nu vor afecta refugiaţii din Siria, care trec zilnic graniţa cu Turcia, asigură oficialii de la Ankara. Potrivit presei locale, Turcia va mai înfiinţa încă trei tabere pentru refugiaţii sirieni în zonele de frontieră. În prezent, pe teritoriul Turciei se află aproximativ 45.000 de sirieni care au fugit din calea violenţelor.

Ne puteți urmări și pe Google News