Evenimentul Zilei > International > Turcia se înarmează masiv. Erdogan s-a dat cu ruşii. „Argumentele Statelor Unite sunt foarte greșite”
Turcia se înarmează masiv. Erdogan s-a dat cu ruşii. „Argumentele Statelor Unite sunt foarte greșite”

Turcia se înarmează masiv. Erdogan s-a dat cu ruşii. „Argumentele Statelor Unite sunt foarte greșite”

Turcia continuă plățile în cadrul înțelegerii sale cu Rusia pentru a cumpăra sisteme de apărare antirachetă S-400. Președintele Tayyip Erdogan a afirmat, vineri, că nu va renunţa la oportunitatea de a cumpăra armament performant de la ruşi la un preţ mai scăzut decât al americanilor.

Potrivit lui Erdogan, Statele Unite nu au prezentat aceleași condiții când s-au oferit să vândă sistemul rival de rachete Patriot, potrivit hotnews.ro

 

"S-400 ocupă un loc important în discuțiile noastre. Argumentele Statelor Unite sunt foarte greșite. Am terminat procesul S-400 și plățile noastre continuă", a declaratErdogan reporterilor de la Istanbul.

Săptămâna viitoare este deja programată la Moscova o întâlnire a preşedintelui Turciei cu reprezentanţi ai armatei ruseşti pentru a se discuta pe această temă.

 

La rândul său, americanii reacţionează la această tranzacţie şi au oferit sistemul anti-rachetă american Patriot. Turcia s-a arătat interesată de Patriot, dar nu în condițiile abandonării modelului S-400.
 

 

Cum toate încercările  Washington-ului de a convinge Turcia să renunţe la contractul cu Rusia au eşuat, americanii au oprit livrarea către Turcia a echipamentelor legate de avionul de luptă stealth F-35.

"Este șocant faptul că Rusia nu este mai îngrijorată de trimiterea echipamentului către o națiune din NATO, co-localizată cu forțele americane, unde poate fi studiat și unde este posibil să câștigam informații valoroase. Este cu siguranță o oportunitate unică ", a spus un oficial american care a preferat să nu îşi declare numele