Prima restricţie de circulaţie, pentru o perioadă de şase ore, va fi impusă sâmbătă în toate cele 81 de oraşe ale ţării, pe durata examenelor de intrare la liceu, a anunţat joi agenţia de presă Anadolu, citând Ministerul de Interne.

Restricţia de circulaţie va intra în vigoare la orele locale 09:00 până la orele 15:00 (06:00 până la 12:00 GMT), sâmbătă.

Ministrul turc al sănătăţii Fahrettin Koca a declarat miercuri seara că restricţia de circulaţie este menită să evite formările de mulţimi atunci când oamenii vor veni şi pleca de la examene.

A doua restricţie de circulaţie va fi impusă pe 27 şi 28 iunie, perioadă ce va coincide cu examenul de intrare la universitate, tot pentru o perioadă de şase ore.

Vor fi exceptaţi de la interdicţia de circulaţie cei care îi vor însoţi pe candidaţi la centrele de examene, precum şi oamenii care şi-au cumpărat deja bilet pentru o călătorie intercity.

Supermarketurile şi brutăriile vor rămâne deschise.

Turcia a optat de mai multe ori pentru restricţii de circulaţie în timpul weekendurilor în unele provincii şi o singură dată la nivel naţional de când a fost raportat primul caz de contaminare, pe 11 martie. Cel mai recent, restricţii de circulaţie din timpul weekendului au fost impuse în urmă cu două săptămâni.

Turcia a înregistrat până acum mai mult de 182.000 de cazuri de contaminare şi 4.861 de decese de COVID-19.

Ţara şi-a relaxat restricţiile la începutul acestei luni, redeschizând cafenele, parcuri şi muzee şi reluând zborurile interne şi internaţionale.

Guvernul a spus că nu preconizează ale restricţii de circulaţie, însă a atenţionat asupra posibilităţii de a reimpune unele măsuri după ce numărul de contaminări aproape s-a dublat, ajungând la circa 1.500 pe zi.

Sursa: Agerpres