Evenimentul Zilei > International > Turcia difuzează o ÎNREGISTRARE AUDIO cu avertismentele către BOMBARIDERUL RUSESC, înainte de a fi DOBORÂT | VIDEO
Turcia difuzează o ÎNREGISTRARE AUDIO cu avertismentele către BOMBARIDERUL RUSESC, înainte de a fi DOBORÂT | VIDEO

Turcia difuzează o ÎNREGISTRARE AUDIO cu avertismentele către BOMBARIDERUL RUSESC, înainte de a fi DOBORÂT | VIDEO

Turcia a lansat o înregistrare audio care ar conține avertismentele aviației turce către piloții avionului militar rusesc că încalcă spațiul aerian al Turciei înainte să îl doboare la granița cu Siria.

În înregistrarea, apărută în mass-media turcă, o voce poate fi auzită când avertizează piloții bombardierului rusesc să își schimbe direcția de zbor imediat pentru că se apropie prea mult de teritoriul turc.

„Acesta este un avertisment al Forţelor Aeriene turce; vă apropiaţi de spaţiul aerian turc, schimbaţi imediat direcţia spre sud!”, se aude pe înregistrarea publicată de The Independent.

Turcia a declarat că trimis avertismente din 30 în 30 de secunde pentru cinci minute către avionul militar rusesc, însă piloții le-au ignorat.

Din avertisment reiese că avionul rus se îndrepta spre spaţiul aerian turc, nu că intrase deja.

Pe de altă parte, Rusia a declarat că forțele aeriene turce nu au trimis nicio avertizare și neagă faptul că ar fi invadat teritoriul turc. Și pilotul care a supravieţuit în urma prăbuşirii avionului militar a declarat că nu a primit niciun avertisment din partea Turciei înainte ca avionul să fie răpus.


MĂRTURIA pilotului care a SUPRAVIEŢUIT după ce BOMBARDIERUL RUSESC a fost doborât de turci: "Nu ne-au dat niciun AVERTISMENT"Preşedintele rus Vladimir Putin a descris doborârea avionului ca fiind o  „lovitură în spate din partea complicilor teroriștilor". Totodată acesta a avertizat că incidentul ar putea avea consecințe foarte grave.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apărat acţiunea, spunând că dreptul Turciei de a-şi proteja graniţa trebuie respectat, precizând că nu vrea să creeze tensiuni şi mai mari.