Evenimentul Zilei > Actualitate > TURCIA avertizează RUSIA să „nu se joace cu focul”
TURCIA avertizează RUSIA să „nu se joace cu focul”

TURCIA avertizează RUSIA să „nu se joace cu focul”

Președintele turc Recep Erdogan l-a avertizat pe liderul rus Vladimir Putin „să nu se joace cu focul” după doborârea avionului. Într-un discurs televizat, Erdogan a spus că vrea să se întâlnească cu Putin „față-n față”, la reuniunea ONU pe probleme climatice de la Paris, pentru a rezolva disputa.

 Dar Putin a refuzat, pentru că Turcia nu este pregătită să-și ceară scuze pentru incidentul armat, a declarat un consilier al acestuia, citat de BBC News.

Rusia a decis să suspende aranjamentul privind eliminarea vizelor pentru Turcia, a spus ministrul rus de Externe. Tucia susține că avionul era în spațiul său aerian, când a fost luat în vizor, dar Rusia insistă că era în Siria.

„Aș vrea să mă întâlnesc cu Putin față-n față, la Paris”, a spus Erdogan. „Aș vrea să aduc discuția într-un punct rezonabil. Suntem îngrijorați de faptul că problema a escaladat”, a explicat el, dar a adăugat că Turcia nu vrea să-și distruga relația cu Rusia.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că incidentul ar putea submina grav interesele Turciei. „Credem că liderii turci au trecut linia a ceea ce este acceptabil”, a explicat el, la începutul unor discuții cu omologul sirian, Walid Muallem, în Moscova. El a anunțat că Rusia anulează regimul de călătorie fără viză pentru Turcia, de la 1 ianuarie 2016.
.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: