Evenimentul Zilei > Politica > Turcan: „PSD face un ZID de PROTECŢIE POLITICĂ! Dragnea, Shhaideh şi Plumb ar trebui să DEMISIONEZE!”
Turcan: „PSD face un ZID de PROTECŢIE POLITICĂ! Dragnea, Shhaideh şi Plumb ar trebui să DEMISIONEZE!”

Turcan: „PSD face un ZID de PROTECŢIE POLITICĂ! Dragnea, Shhaideh şi Plumb ar trebui să DEMISIONEZE!”

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că Partidul Social Democrat face un zid de protecţie politică încercând să blocheze ancheta în cazul lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi subliniază că cel mai firesc gest al acestora ar fi fost să îşi dea demisia.

"Toată afacerea Belina arată cât de sus s-au aflat pe agenda PSD interesele personale şi nu interesul public. Acest caz transmite ideea că, dacă la mijloc este un interes personal, lucrurile se rezolvă foarte rapid. (…) Eu nu mă pronunţ pe fondul anchetei, nu ştim unde va duce. E clar însă că se operează cu două standarde. Pentru românii care nu au pile la PSD lucrurile sunt dificile, pentru cei cu pile la PSD lucrurile sunt foarte simple. Cu referire la cele două doamne ministru Shhaideh şi Plumb sau chiar Liviu Dragnea, art. 16 din Constituţie e foarte clar: nimeni nu e mai presus de lege. Ori, ceea ce face PSD acum este un zid de protecţie politică. Încearcă să sugereze că este o conspiraţie împotriva lor şi să blocheze ancheta procurorilor", a scris Turcan, marţi, pe Facebook.

Ea subliniază că în statele democratice demisia nu înseamnă acceptarea vinovăţiei, ci scoaterea funcţiei ocupate din controversa publică.

"Din această perspectivă era cel mai firesc gest să îşi fi înaintat demisia", adaugă liderul liberal.

Raluca Turcan susţine că social-democraţii încearcă să "joace totul politic".

"Faptul că ei încearcă să joace totul politic nu poate să aducă ceva bun pentru că se deschide calea unei escaladări politice: atacuri la instituţii, intensificarea campaniei anti-DNA care este vizibilă pentru toată lumea de bună credinţă, atacul la adresa preşedintelui României, a presei, a oricărui om de bună credinţă care doar îndrăzneşte să spună că procurorii trebuie să-şi facă treaba. Până la emiterea unei sentinţe de condamnare, orice om politic sau nepolitic, indiferent de partid, este nevinovat. Este prezumţia de nevinovăţie care se aplică tuturor. Dar PSD trebuie să lase instituţiile să îşi facă datoria. Cel mai grav este că atunci când cineva îndrăzneşte să facă o anchetă încep să destructureze tot: justiţia, instituţii ale statului, mediul de afaceri, presa, companiile de stat. Corect este să lăsăm să vedem ce fac instituţiile din justiţie. Condamnările se fac în instanţă", conchide prim-vicepreşedintele PNL, citat de Agerpres.