"Aflăm de la pesedişti că au amânat-o pentru Sfântul Aşteaptă. Degringolada guvernamentală e totală. Nici nu se putea altfel. Reţeta pe care Liviu Dragnea a impus-o Guvernului Grindeanu e una a dezastrului: promisiuni gigantice, cheltuieli fără limite, venituri şi investiţii în picaj. Şi-au dat seama până şi ei că n-au de unde revărsa cornul abundenţei peste sectorul bugetar aşa cum s-au lăudat. De aceea, îşi pasează unii altora răspunderea pentru această lege, de aceea se contrazic şi îşi calcă în picioare promisiunile de la care au pornit. Nu în ultimul rând, o lege a salarizării bugetare trebuie să aibă la bază un set clar de criterii, valori şi principii despre care nimeni nu i-a auzit vorbind pe Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu şi pe Olguţa Vasilescu. N-au făcut-o pentru că nu au nicio idee. Confruntată cu propriile minciuni şi nerealizări, majoritatea PSD-ALDE lansează diversiuni în serie", a scris, pe Facebook, Raluca Turcan

Exemplele pe care le oferă Turcan sunt impozitul pe gospodărie, comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. 

"Guvernarea Petardă a aruncat fumigena impozitului pe gospodării. La scurt timp, PSD-ALDE au scos din joben o comisie parlamentară care va ancheta rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009, culmea, sub coordonarea unuia care chiar a fost condamnat definitiv într-un dosar privind fraude electorale. Să ne amintim: au mai comis-o o dată, tot în Parlament. Ca să abată atenţia de la construcţia mincinoasă şi neprofesionistă a proiectului de buget pe 2017 (în vreme ce, foarte probabil, pregăteau de zor loviturile împotriva Justiţiei), Liviu Dragnea a venit cu diversiunea 'marii găuri bugetare' pe care ar fi lăsat-o guvernarea precedentă. Au făcut o comisie parlamentară, au fost audieri. Timp pierdut, bătaie de joc, mult zgomot pentru nimic. Mai ştie cineva rezultatele anchetei acestei comisii? Au îngropat cazul pentru că nu aveau ce ancheta decât propriile minciuni. Numai că guvernarea prin petarde mediatice nu poate acoperi totul, tot timpul", a explicat liderul PNL pe rețeaua de socializare. 

PNL "va lupta cu toate armele democraţiei parlamentare" pentru ca Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Sorin Grindeanu "să dea socoteală românilor de ce nu fac ce au promis în campanie, de ce treburile guvernării merg tot mai prost, de ce investiţiile nu se văd, iar banii ţării, tot mai puţini, se risipesc", a concluzionat Turcan. 

Liderul deputaților PSD, Marcel Ciolocu, a anunțat, ieri, amânarea depunerii de către Guvern a  legii a salarizării unitare, precizând că nu există un orizont de timp pentru depunerea la Parlament a proiectului. Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei grupului deputaţilor PSD. Ciolacu a adâugat şi că este puţin probabil ca mult-aşteptatul proiect care ar trebui să rezolve inechităţile salariale să fie depus la Parlament până la finele acestei săptămâni.