Evenimentul Zilei > Politica > Turcan: PNL va depune AMENDAMENTE la CODUL FISCAL
Turcan: PNL va depune AMENDAMENTE la CODUL FISCAL

Turcan: PNL va depune AMENDAMENTE la CODUL FISCAL

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii vor depune amendamente la modificările propuse pentru Codul fiscal, care va fi discutat în sesiune extraordinară, potrivit Agerpres. Ea a adăugat că dacă vor exista derapaje în lege, PNl le va sancționa, votând împotrivă.

"PNL va depune amendamente pentru fiecare modificare. Dacă vor fi măsuri bune pe Codul fiscal, le vom susţine, însă, toate derapajele şi abaterile de la Codul fiscal, care genera predictibilitate pentru investiţii, vor fi sancţionate prin vot. Vom vota împotrivă", a declarat Turcan după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru modificarea Codului fiscal, a anunţat secretarul acestui for legislativ, Marcel Ciolacu

El a precizat că șeful Camerei, Liviu Dragnea, a adresat o scrisoare Biroului permanent privind convocarea sesiunii extraordinare pentru data de 5 ianuarie, pe ordinea de zi fiind modificarea Codului fiscal. 

Ciolacu a precizat că pe 4 ianuarie va lucra Comisia de buget, iar pe 5 ianuarie va fi plen în sesiune extraordinară. 

Proiectul de modificare a Codului fiscal a fost iniţiat de fostul senator Cristiana Anghel şi prevede eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitului pe venit, precum şi modificarea bazei de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii, sumele urmând să fie suportate de bugetul de stat. Proiectul a fost adoptat de Senat şi se află la Camera Deputaţilor.