"Legea Salarizării blochează activitatea ANAF, a vămilor și a muzeelor din toată țara.

Să fie foarte clar! PNL susține adoptarea unei Legi a Salarizării Unitare, însă creșterile salariale trebuie să fie reale, modificările la grile să fie transparente și proporționale cu efortul depus de fiecare angajat! Noua lege a salarizării trebuie orientată către scopuri şi priorităţi anunţate şi asumate de clasa politică de ani de zile, dar care nu s-au concretizat niciodată!

Liviu Dragnea şi PSD nu au înţeles nici acum că legile importante, cum este si Legea Salarizării, NU se fac în biroul domnului Vâlcov sau al doamnei Vasilescu! Legea trebuia să aibă parte de o dezbatere publică pe măsura importanţei acesteia şi nu de o mimare a dezbaterii. Mai mult, la masa consultărilor trebuia să fie invitaţi reprezentanţii tuturor categoriilor profesionale vizate, toate sindicatele reprezentative.

Se pare însă că pentru PSD consultarea Vâlcov-Vasilescu a fost suficientă. Rezultatul: toate categoriile profesionale din sectorul public sunt deja nemulţumite şi învrăjbite între ele.

Nemulţumirile au început cu cei din ANAF, au continuat cu lucrătorii din vămi, cu cei din muzee, iar când toţi salariaţii vor afla cum vor fi afectaţi, cred că nemulţumirea se va generaliza.

Culmea, constatăm că exact cei care se lăudau cu creșteri fabuloase ajung la situații în care sunt tăiate salariile.

PNL a depus 150 de amendamente pentru a îndrepta anomaliile care apar în legea PSD, însă, şi dacă ar fi adoptate, nu cred că legea se va transforma dintr-o lege slabă, defectuoasă, în una bună.

Legea Salarizării Unitare nu trebuie să fie o nouă cârpeală, ci o formulă sănătoasă și organică în care poate fi rezolvată o problemă istorică, depășind logica lui ”cine dă mai mult”.", a scris Turcan pe rețeaua de socializare.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale au exprimat, marţi, în bloc, critici la proiectul Legii salarizării unitare, atât în ceea ce priveşte principiile actului normativ, cât şi punctual, aceştia avansând şi amendamente specifice.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, astăzi la Senat că legea salarizării unitare poate fi îmbunătăţită, dar trebuie respectat principiul sustenabilităţii financiare. 

Criticile au fost exprimate în debutul dezbaterilor la Legea salarizării unitare din Comisia de muncă din Senat, care a fost sesizată pe fond şi care şi-a propus să elaboreze Raportul până la finalul săptămânii.

Comisia juridică a Senatului a adoptat, luni, aviz favorabil pentru proiectul de Lege privind salarizarea unitară, reprezentanţii Opoziţiei votând împotrivă deoarece nu a fost prezentat un studiu al impactului bugetar.