Evenimentul Zilei > Politica > Turcan îi cere lui Dragnea să îi „permită” premierului Dăncilă să se prezinte la „Ora Guvernului”
Turcan îi cere lui Dragnea să îi „permită” premierului Dăncilă să se prezinte la „Ora Guvernului”

Turcan îi cere lui Dragnea să îi „permită” premierului Dăncilă să se prezinte la „Ora Guvernului”

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, i-a cerut marţi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider PSD, să îi „permită” premierului Viorica Dăncilă să se prezinte în Parlament la dezbaterea „Ora Guvernului", pentru a le spune românilor „ce se întâmplă cu ţara".

 

Turcan a susţinut că Liviu Dragnea „nu-i permite" premierului Dăncilă să le vorbească românilor.

 

„Liviu Dragnea nu-i permite premierului Viorica Dăncilă să le vorbească românilor de la tribuna Parlamentului, asta e singura concluzie. PNL a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor ca în baza regulamentului în prima zi de luni a fiecărei luni premierul să vină la 'Ora Guvernului' şi să explice românilor ce se întâmplă cu ţara, încotro merge ţara. Invitaţia noastră a fost făcută către conducerea Camerei pentru a veni premierul României. Invitaţia se numeşte simplu: cu permisiunea domnului Liviu Dragnea, doamna premierul Dăncilă să vină să le spună românilor unde sunt banii din creşterea economică. Este o solicitare firească, pe care o aşteaptă foarte multă lume. Parlamentul, din păcate, în ultima perioadă, s-a transformat în locul unde fie se tranşează nişte urgenţe improvizate de către actuala guvernare pentru a mai cârpi din promisiunile nefondate făcute în campania electorală, fie în forul unde încearcă să controleze justiţia şi să-şi apere penalii", a declarat Turcan la Palatul Parlamentului.

Mai mult, liderul deputaților liberali i-a atras atenția liderului Camerei Deputaților „să abandoneze unicul scop pe care îl are de când ocupă această funcție, și anume să-și spele dosarul de corupție” și „să se concentreze pe problemele reale ale românilor”.

„Suntem pe locul cel mai de jos ca procent al investiţiilor publice, în condiţiile în care actualul Guvern se laudă cu creştere economică. Întrebarea PNL este: unde sunt banii din creşterea economică? Unde se duc ei, dacă în investiţii publice nu, dacă în cofinanţarea fondurilor europene nu, dacă nu în atragerea investitorilor privaţi nu? Este clar că în momentul de faţă suntem concentraţi doar pe partea de cheltuieli, care trebuie suportate până la un anumit prag, atât cât Romania să nu fie îngenuncheată prin generaţiile viitoare şi să ajungă într-o incapacitate de a mai susţine aceste cheltuieli. (…) Primarii sunt pur şi simplu îngenuncheaţi, preşedinţii de CJ îngenuncheaţi. (…) Îi atragem atenţia în mod public preşedintelui Camerei Deputaţilor să abandoneze unicul scop pe care îl are de când ocupă această funcţie, şi anume să-şi spele dosarul de corupţie, şi să se concentreze pe problemele reale ale românilor. Să vină şi domnia sa la tribuna Parlamentului, dar în special să-i permită omului pe care l-a pus, pentru că îi este fidel, în fruntea Guvernului României să vină şi să prezinte cifre, situaţii, astfel încât românii să anticipeze ce urmează să li se întâmple în zilele următoare", a mai spus Raluca Turcan.