"Componenţa acestui guvern, susţinut de PSD, ALDE şi UDMR, este o palmă dată poporului român. Mulţi oameni de bună-credinţă au dat crezare promisiunilor PSD. Odată terminată campania electorală, PSD-ul îşi arată acum adevărata faţă. Sfidătoare, din păcate! Nu mă refer doar la faptul că la multe propuneri din campanie PSD-ul deja a renunţat. Însă lista guvernului ne arată un PSD incapabil de modernizare, feuda personală a unui şef abuziv, care încearcă să exercite puterea în toată România, fix după cum a exercitat-o la Teleorman. Ce altceva este, dacă nu un uriaş abuz de încredere – să dai senzaţia tuturor cetăţenilor, prin periplu la toate televiziunile, că membrii Guvernului României nu valorează două parale şi că sunt, de fapt, interpuşii tăi, cărora le trimiţi în plic de la partid ce decizii au de luat în ziua respectivă? La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, asta este tot ce poate oferi PSD-ul României? Dacă mai existau persoane care se îndoiau de capacitatea PSD de a trage România înapoi, astăzi primesc dovada supremă a viziunii de tip feudal pe care dl Liviu Dragnea şi acest partid o oferă României", a declarat Turcan, miercuri, înaintea votului de învestitură a Guvernului în Parlament.

Ea a adăugat că lista Cabinetului arată "incapacitatea cronică a PSD de a oferi o guvernare de tip european". 

"Un guvern trebuie să fie al unei ţări. Acest Guvern nu va fi un guvern al României, ci un guvern al domnului Dragnea. Şi niciodată guvernul personal al domnului Dragnea nu va putea fi transformat în guvernul european dorit de cetăţenii români, la 100 de ani de la Marea Unire", a declarat Turcan. 

Liberul liberalilor consideră că acest guvern va avea o viaţă scurtă și că PNL nu va vota acest Executiv

"PNL nu va vota acest Guvern, despre care credem că va avea o viaţă scurtă, după cum o viaţă scurtă a avut şi imaginea cosmetizată a PSD din campania electorală. Acest guvern nu întruneşte standardele de competenţă, autonomie, transparenţă dorite de majoritatea cetăţenilor români în acest moment. Acest guvern se va ocupa cu prioritate de satisfacerea intereselor domnului Dragnea, de scăparea hoţilor şi a plagiatorilor", a afirmat Turcan. 

Ea a mai susţinut că noul ministru al Educaţiei a fost ales pentru a continua "politicile învechite, de conservare a găştilor din sistem". 

Turcan a afirmat că prezenţa lui Teodor Meleşcanu în guvern este "sfidătoare şi reprezintă o palmă dată poporului". 

"Cu această numire, ne-am lămurit şi cu privire la ataşamentul real al domnului Tăriceanu faţă de drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Drepturile sunt bune doar când ni se aplică nouă, libertatea are valoare doar când ne priveşte pe noi. Alţii să stea la coadă şi să fie umiliţi pentru drepturile lor. Este o palmă pe obrazul poporului român să-l pui ministru de Externe pe cel care a îndeplinit aceeaşi funcţie în guvernul Văcăroiu şi care este co-autor, în 2014, al celei mai sfidătoare încălcări a dreptului la vot al cetăţenilor români care trudesc în străinătate. Să nu se fi găsit o altă propunere de om format în democraţie sau dl Tăriceanu are obligaţii foarte mari faţă de dl Meleşcanu? Ar trebui să ştim care sunt acestea", a adăugat preşedintele interimar al PNL. 

Liderul PNL a apreciat că viziunea coaliţiei PSD-ALDE-UDMR este de "un populism fără nicio limită, iar politicile economice fără nicio regulă". 

Preşedintele interimar al PNL a mai precizat că, prin refuzul de a infirma negocierile pe legea amnistiei, Dragnea a confirmat că amnistia a fost parte a pachetului de negociere dintre PSD, ALDE şi UDMR. 

"Aveţi curajul, domnilor Dragnea şi Tăriceanu, să veniţi aici, la tribuna Parlamentului României, şi să recunoaşteţi că aţi negociat amnistia faptelor de corupţie", a completat Raluca Turcan

Ea a spus că PNL va monitoriza implementarea programului PSD-ALDE-UDMR şi va face în fiecare săptămână un raport public. 

"Domnule prim-ministru desemnat Grindeanu, dacă vom găsi căi de dialog în interes public, ne vom bucura să putem contribui la îmbunătăţirea soluţiilor legislative. Dar până când nu vă emancipaţi de sub tutela domnului Dragnea, nu putem să girăm în vreun fel acest guvern", a explicat șefa interimară a liberalilor.