Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziția. La percheziții fiecare forță și-a făcut treaba ei. Nu știu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic mi-a făcut un proces verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziția s-a făcut sub comanda procurorului. Polițistul acolo a fost un executant”, a declarat Mirea, conform digifm.ro.

De asemenea, Mirea a mai spus că nu putea să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă, fără autorizaţie.

Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informațiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Până am luat autorizările a venit dimineața. Nu puteam să mergem fără autorizație, nu putem intra noaptea”, a mai spus Mirea.

Întrebat de jurnalişti dacă își reproșează ceva în ceea ce privește intervenția de salvare a Alexandrei, Mirea a răspuns negativ.

Nu, nu (nu am ce să îmi reproșez, mie și echipei – n.r.). S-a acționat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca polițiști am asigurat perfect, nu se putea altfel”, a răspuns fostul șef al Poliției Caracal.

Referitor la faptul că l-a luat pe tatăl Alexandrei la percheziţie, Mirea a spus că nu este adevărat.

Nu l-am luat, nu puteam. Fiecare echipă și-a făcut treaba. Cu mine când am intrat acolo nu l-am luat. Cum să îl las pe el în față, neapărat de lege? Eu eram apărat de lege când intram, prin autorizație”, a afirmat Nicolae Mirea.

În urma intervenției de la Caracal, au fost destituiți și șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, și adjunctul Poliției Olt, Florin Alexe, precum și subprefectul de Olt.

Te-ar putea interesa și: