Tupeu de judecătoare: Pietroi nu este periculos!

Tupeu de judecătoare: Pietroi nu este periculos!

Deşi a admis că interlopul a comis infracţiuni cu violenţă, magistratul Marilena Popa a arătat că faptele nu justifică, totuşi, arestarea lui.

Deşi au admis că „există indicii“ că interlopul Vasile Fierbântu, mai cunoscut drept „Sile Pietroi“, şi complicii săi au comis infracţiuni cu violenţă - tentativă de omor calficat, lovire, distrugere şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni -, magistraţii Tribunalului Bucureşti arată, în motivarea deciziei de eliberare a infractorilor, că aceste fapte nu justifică arestarea preventivă.

„Instanţa constată că nu sunt dovedite nici temeiurile juridice în baza cărora se solicită arestarea - majoritatea inculpaţilor neavând antecedente penale - şi nici nu a fost făcută dovada că inculpaţii s-au sustras urmăririi penale, au zădărnicit aflarea adevărului prin orice mijloc, că pregătesc săvârşirea altor fapte penale sau că prezintă un pericol social concret pentru ordinea publică“, se arată în documentul semnat de judecătoarea Marilena Popa.

Declaraţiile martorilor, nule în faţa instanţei Mai mult, în ceea ce priveşte faptul că Sile Pietroi a fugit, miercuri dimineaţă, de anchetatorii care au descins în locuinţa sa din comuna ilfoveană Glina, instanţa arată că nici în cazul acestuia nu există o dovadă pentru sustragerea de la urmărirea penală, întrucât „nu fusese citat oficial să se prezinte la anchetă şi nu avea nicio interdicţie de a părăsi ţara sau localitatea, de la ultima sa audiere“.

Potrivit informaţiilor reţinute de Tribunalul Bucureşti din referatul întocmit de procurori, cea mai veche faptă de care Pietroi este acuzat este o tâlhărie din ianuarie 2005, când interlopul, ajutat de Marian Vărăşteanu şi alţi complici, l-a bătut pe Florin Manu, care a încercat să recupereze un cal furat de Vărăşteanu. În timpul altercaţiei, victimei i-ar fi fost smuls de la gât un lanţ din aur, în greutate de 85 de grame. În privinţa acestei fapte, instanţa a decis că „nu s-a dovedit sustragerea lănţişorului de la gâtul părţii vătămate (...), iar altercaţia de care aceasta îi acuză pe interlopi este susţinută doar de soţie şi de un vecin“.

În documentul prin care cer arestarea preventivă a lui Sile Pietroi, procurorii mai arată că, în februarie anul acesta, interlopul l-ar fi înjunghiat de mai multe ori în fund pe Cristian Diaconu, într-o parcare din apropierea locuinţei acestuia, punându-i astfel viaţa în pericol.

„Deşi Vasile Fierbântu a fost identificat încă de la data comiterii faptei, acesta nu a fost audiat în privinţa acuzaţiei de tentativă de omor calificat. În lipsa altor probe neefectuate până în prezent, inclusiv expertizarea unui muc de ţigară, găsit şi ridicat de la locul faptei, nu există suficiente indicii pentru inculparea acestuia în toate aceste infracţiuni“, explică magistratul Marilena Popa. În concluzie, tribunalul a respins cererea de arestare preventivă a lui Sile Pietroi şi a celor opt complici ai săi reţinuţi de procurori, urmând ca, în această săptămână, o decizie în acest sens să fie luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. REACŢIE Pitulescu: „Grupări infracţionale vor să compromită imaginea poliţiştilor de caz“ Deşi EVZ nu a făcut nicio referire la eventuale relaţii ale şefului Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Mihai Pitulescu, sau ale subordonaţilor acestuia cu membri grupării conduse de Sile Pietroi, ofiţerul ne-a cerut, ieri, „un drept la replică“.

„În unele articole şi emisiuni televizate se afirmă că atât eu, cât şi poliţişti din cadrul SIC avem legături cu membrii grupării coordonate de Sile Pietroi, furnizându-le acestora date cu privire la ancheta ce se desfăşura pentru documentarea activităţii infracţionale. (...) Vreau să precizez că această informaţie a fost transmisă agenţiilor de presă la comanda unor grupări infracţionale care fac obiectul unor cercetări la nivelul SIC, cu scopul de a compromite imaginea poliţiştilor“, arată comisarul-şef Mihai Pitulescu.

Reamintim că, în numărul de vineri, EVZ cita surse judiciare care afirmau că „există informaţii că Pietroi ar avea legături cu judiciarişti de la Poliţia Capitalei şi Poliţia Ilfov“, însă fără nicio referire la Serviciul de Investigaţii Criminale.

Citiţi şi: SRI l-a vânat 20 de ore pe temutul Sile Pietroi Interlop apropiat al PDL, arestat Cine l-a făcut scăpat pe Sile Pietroi

Ne puteți urmări și pe Google News