Puțini știu că Gigi Becali are un tunel secret chiar de la palatul său. Acesta este făcut de către Carol al II-lea pentru amanta lui Elena Lupescu. Era singura soluție pentru a face amor în liniște cu iubita lui.
Palatul renumit al lui Gigi Becali din centrul Bucureștiului are și un tunel secret, construit chiar de Carol al II-lea. Casa din Aleea Alexandru deținută de afacerist s-a numit Casa Manu-Auschnitt. În anul 1900, terenul dintre Piața Victoriei și Șoseaua Aviatorilor era plin de salcii sălbatice, ulterior devenit Parcul Filipescu.
„Este copiată după Muzeul Rodin din Paris și e una dintre cele cinci-șase case foarte frumoase care au mai rămas din Bucureștiul de altă dată, pe lângă Casa Oamenilor de Știință (COȘ) din Lahovari, Palatul Cantacuzino, Ambasada Poloniei”, a spus Ion Varlam, rudă îndepărtată cu foștii proprietari ai casei.
Tunelul în care Carol al II-lea ar fi făcut amor
Carol al II-lea ar fi cerut să fie construit în tunel pentru Elena Lupescu. Acesta voia ca amanta lui să ajungă mai repede la el pentru a face amor și fără ca nimeni să știe. Arhitectul Camil Roguski, fost angajat de Becali ca să restaureze casa, a declarat că se vede cu ochiul liber că acest palat a fost făcut special pentru cea care îi îndeplinea lui Carol toate fanteziile.
Elena Lupescu a scris, în exilul din Franţa, și o carte despre partidele de amor cu Carol.
„Despre veşnic îndrăgostitul şi nesăbuitul Carol s-a spus că ar fi fost bolnav de priapism, o boală foarte rară din cauza căreai avea un apetit sexual ieşit din comun. Despre provocatoarea Elena s-a spus că ar fi fost singura care a putut potoli poftele carnale ale principelui, fiind ea însăşi o femeie de moravuri uşoare.
Speculaţiile privind relaţia de amor dintre cei doi au depăşit limitele imaginaţiei, atât în timpul vieţii lor, cât şi după moarte. Elena Lupescu a scris, în exilul din Franţa, „Aventura de dragoste cu fostul principe moştenitor Carol- dezvăluiri senzaţionale”, în care povesteşte începuturile relaţiei cu Carol şi sentimentele ei pentru principe”, arată historia.ro