Evenimentul Zilei > Actualitate > Tulburările de alimentaţie „lovesc” sute de mii de tineri
Tulburările de alimentaţie „lovesc” sute de mii de tineri

Tulburările de alimentaţie „lovesc” sute de mii de tineri

Mai mult de jumătate de milion de tineri americani s-au confruntat și se confruntă cu tulburări de alimentație, însă puțini cer ajutorul medicilor, arată o cercetare a guvernului american, cea mai amplă din ultimii ani. Analiza a inclus peste 10.000 de tineri cu vârste cuprinse între 13-18 ani, citează AP.

Rezultatele studiului situează mâncatul necontrolat în top.  Mai mult de 1,5% din tinerii studiați au mărturist că nu se pot opri din mâncat.
Un tânăr din o sută a experimentat cel puțin un episod de bulimie, iar 0,3% dintre aceștia au suferit de anorexie. Per total, trei tineri din o sută s-au confruntat la un moment dat cu una dintre tulburări. 3% din tinerii chestionați spun că au avut la un moment dat aceste simptome, însă nu au dezvoltat bolile propriu-zise.
Mai mult de jumătate dintre tinerii afectați au dezvoltat în paralel depresie, anxietate și alte tulburări mintale. O parte semnificativă dintre aceștia s-au gândit la suicid sau chiar au în palmares încercări de acest gen.
Comparativ cu studiile precedente, rata tulburărilor de alimentație este în ușoară creștere, spun cercetătorii, iar statisticile reale le depășesc cu mult pe cele oficiale.