Evenimentul Zilei > Politica > Tudose NU RENUNȚĂ la stilul de profesor. Pe cine a mai CERTAT
Tudose NU RENUNȚĂ la stilul de profesor. Pe cine a mai CERTAT

Tudose NU RENUNȚĂ la stilul de profesor. Pe cine a mai CERTAT

Premierul Mihai Tudose l-a îndemnat, ironic, pe secretarul de stat pentru învăţământul superior din Ministerul Educaţiei, Gigel Paraschiv, să înceapă „de astăzi, nu de mâine” pregătirile pentru editarea şi tipărirea manualelor pentru anul viitor.

„Nu vreţi să începeţi de astăzi, nu de mâine, demersurile pentru manualele de anul viitor? Cu Legea manualului unic…”, i-a spus Tudose lui Gigel Paraschiv, potrivit News.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale i-a răspuns că proiectul Legii manualului unic este pus în dezbatere publică încă de marţi pe site-ul ministerului şi urmează ca cei interesaţi să trimită observaţii.

Premierul l-a întrebat ironic dacă vor exista din nou trei manuale de sport alternative şi dacă vor fi făcute „10 ani contestaţii şi licitaţii” pentru manualele şcolare.

„Şi vom avea din nou trei manuale de sport alternative? Da sau nu? Că dacă da, iertaţi-mă, dar hai să o mai scriem o dată (Legea manualului, n.r.). Şi tot aşa cu editurile? 10 ani contestaţii, licitaţii sau vă gândiţi la o soluţie? Gen Monitorul Oficial”, a spus Tudose.

Paraschiv a precizat că ministerul Educaţiei lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă prin care Editura Didactică şi Pedagogică să se ocupe de editarea manualelor, urmând ca tipărirea lor să se facă fie prin Imprimeria Naţională, fie prin intermediul Monitorului Oficial.