Evenimentul Zilei > Politica > Tudose cere SESIUNE EXTRAORDINARĂ a Parlamentului.
Tudose cere SESIUNE EXTRAORDINARĂ a Parlamentului.

Tudose cere SESIUNE EXTRAORDINARĂ a Parlamentului.

Chiar dacă este vacanță parlamentară, premierul Mihai Tudose a solicitat luni, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, o sesiune extraordinară a Legislativului. Șeful Executivului a precizat că trebuie rezolvată de urgență situația ELCEN.

El a adăugat că ELCEN trebuie să treacă în subordinea Primăriei Capitalei condusă de edilul Gabriela Firea, informează News.ro.

„Este posibil să avem o sesiune extraordinară. Pe baza sesiunii extraordinare, vom avem şi noi o şedinţă de guvern pentru a rezolva situaţia ELCEN. Trebuie lege, pentru că nu putem modifica prin ordonanţă, nu avem abilitatea”, a afirmat Tudose.

Întrebat de jurnaliști dacă acesta este singurul motiv pentru această sesiune extraordinară, premierul a susţinut că „s-ar  putea să  mai fie şi altele, dar acesta în mod cert ca să rezolvăm problema bucureştenilor”.

Chestionat în continuare dacă a cerut această sesiune extraordinară, prim-ministrul a răspuns afirmativ.

„Da, am cerut-o, pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni, şi atunci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să treacă Elcen-ul la Primărie şi noi să fim de acord prin acest proiect de lege”, a concluzionat premierul. 

Pe 5 iulie, șeful Executivului s-a întâlnit cu primarul general Gabriela Firea şi cu primarii de sector pentru a discuta proiectele pe care municipalitatea trebuie să le implementeze cu sprijinul Guvernului, dând exemplu pachetul de acţiuni al ELCEN care va fi achiziţionat de primărie, implementarea "într-un timp cât mai scurt" a biletului unic RATB-Metrorex sau crearea unui grup de lucru permanent care să urmărească implementarea măsurilor din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

„Am trecut în revistă proiectele pe care Primăria Capitalei trebuie să le implementeze cu sprijin guvernamental. Am discutat cu domnul premier despre faptul că Primăria generală şi-a manifestat intenţia chiar printr-o hotărâre de consiliu general de a achiziţiona la valoare nominală pachetul de acţiuni deţinut de statul român prin Ministerul Energiei al ELCEN. Domnul premier şi-a arătat interesul ca într-o şedinţă viitoare de guvern să se ia această hotărâre. Vom discuta toţi termenii legali”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Atunci, premierul a anunțat că problema ELCEN va fi finalizată curând, pentru ca „în iarnă bucureştenii să nu mai aibă probleme din acest punct de vedere”.