Mihai Tudose l-a ironizat pe Florin Cîțu după ce și-a depus mandatul de premier cu puțin timp înainte ca Parlamentul să voteze învestirea sa. 

„Prima mea replică, mă iertaţi, a fost «să mori tu!». Păi când ai aflat tu, Cîţule, de virus? Că nu a venit aseară, ţi-a bătut la uşă, ţi-a spus «eu sunt virusache, tu ești Cîțu, am venit!» (…). Mi s-ar părea o glumă să fie în continuare în Guvern, dacă tot vorbim de responsabilitate”, a declarat Mihai Tudose.

Europarlamentarul PSD a mai spus că indiferent pe cine va propune Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, acesta ar trebui votat pentru a guverna până la încheierea crizei generată de coronavirus.

„Indiferent pe cine pune (Klaus Iohannis -n.red.) ar trebui votat. Că îl dăm jos apoi, după ce trece criza, e altceva. Singurul țel e să salveze oamenii, să salveze ce se mai poate din economie”, a adăugat Mihai Tudose.

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier cu câteva minute înainte ca Parlamentul să se reunească și să-i dea votul de învestire. În urma acestui act, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca partidele la consultări și va desemna un nou premier. În același context, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat că viitorul Guvern ar putea fi învestit chiar luni.