Într-un comunicat de presă apărut astăzi, pe site-ul Ministerului Justiției se arată că “în data de 3 august 2018 ministrul justiției, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER și secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA au primit la sediul Ministerului Justiției vizita unei delegații a Ministerului Justiției al land-ului Baden-Württemberg din Republica Germania.” Delegația germană a fost condusă de domnul Guido Wolf, ministrul justiției și pentru afaceri europene.

“Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Președinției Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiției, evoluțiile legislative recente în materie penală, precum și relațiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiției”, se menționează în comunicat.

Iar într-o postare pe Facebook, ministrul Tudorel Toader subliniază: „Fiind făcută la intrarea în MJ,declarația ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupție-DNA-revocare procuror-șef- respectarea standardelor Comisiei de la Veneția. Restul constituie o declarație pentru presă”.